Една година е доста време, особено когато става дума за нова анимация на Тим Бъртън, но какво да се прави – „Frankenweenie” ще излезе след малко повече от 11 месеца и толкоз. За съжаление на този етап е прекалено рано за трейлъри или дори поредица яки плакати, но благодарение на EW поне можем да видим първия кадър от филма, който разказва за младия Виктор Франкенщайн, съживил кучето си след като е блъснато от кола.

Frankenweenie на Тим Бъртън

Сладурче (кучето, не хлапакът с очилата в гаража)! И се казва Спарки!

Frankenweenie на Тим Бъртън

И понеже точно така става в Холивуд, „Disney” финансират и ще разпространяват филма – същото студио, която не е разпространило оригиналния късометражен „Frankenweenie” от 1984, защото бил прекалено странен. Но Бъртън явно не им се сърди и споделя пред EW:

„Не знам, уплашиха се или нещо подобно. Но все пак ми позволиха да направя филма. Въпреки че не бях доволен от разпространението – или по-скоро липсата на разпространение – беше страхотно изживяване и много полезно за мен. Така че не мога да се оплаквам.”

Честно казано, нямаме търпение да гледаме „Frankenweenie” на големия екран и като че ли за нас това е най-любопитният от всички Франкенщайнови проекти, които се навъртат тези дни. Освен това е вдъхновен от действителен случай или по-скоро, от действителен домашен любимец на режисьора:

„Казваше се Пепе. Живеехме в испански квартал. Кучето ни беше болно от гана и се очакваше да живее само няколко години. Но живя много по-дълго и това допълни Франкенщайн митологията.”

Режисьор на черно-бялата анимация е Тим Бъртън, а сред актьорите, които озвучават типично Бъртъновските герои, са Уинона Райдър, Мартин Шорт, Мартин Ландау и Катрин О’Хара.
Премиерата на „Frankenweenie” е 5 октомври 2012.

Frankenweenie на Тим Бъртън

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

7 Comments

  1. Чудовището на Франкенщайн изглежда супер симпатично!!! И това черно-бяло е супер!
    А самата анимация каква ще е? Не мога да схвана от кадрите дали ще е компютърна или класическа?

  2. стоп-моушън е, поне така е замислено от преди сто века, имаше инфо по въпроса в екстрите към специалното издание на „The Nightmare Before Christmas“ 🙂

  3. Просто не мога да не се съглася – ама съвсем безапелационно – с последното твърдение! 😀

    Добре де, Дрин, дискът със спешъл-изданието е пред мен, гледала съм го – и си мислех, че филмчето е някакъв „първи“ вариант, а сега Бъртън ще ре-мастерира идеята и ще прави друга версия, не е ли така? Или само ще пусне оригиналния късометражен филм на екран? 8)