Бенедикт Къмбърбач
„Това Уотсън ли е или котка?“

Keep me informed!

Насладите от Comic-Con продължават – появи се първият трейлър на предстоящия четвърти сезон „Шерлок”. Панелът, на който създателите му представят едно от най-очакваните продължения на детективски приключения в света ever, е доста по-подробен в сравнение с Marvel и DC-представянията – и е истинско удоволствие да се види как екипът се кефи безмерно на творческия комфорт по между им. И преди да хвърлите поглед към образа, който направи известен Бенедикт Къмбърбач (вече сме сигурни, че се справя също толкова добре и с Доктор Стрейндж, колкото и с Хамлет на Лондонска сцена!), искаме да ви напомним, че Марк Гатис и Стивън Мофат имат… шантаво чувство за хумор.

Изводът от тези подхвърлени реплики е, че освен Къмби, създателите Гатис и Мофат, продуцентката Сю Въртю плюс Аманда Абингтън са успели да се класират за Сан Диего. Не само по думите на представящите го автори – вече всички могат да предположат, че сезон 4 ще има най-мрачната атмосфера в сравнение с миналите авантюри на Холмс и Уотсън.

https://youtu.be/eEugGRM-d2A

Отново изненадва и вдъхновява – дали повече или по-малко в сравнение с предишните епизоди, няма да правим такава категоризация. Но може би най-удивителното в случая е не толкова мрачната атмосфера, колкото факта, че за първи път виждаме Шерлок уплашен и ужасен от нещо. С обещание за повече екшън, в комбинация с неизбежните забавни моменти, наречени от авторите „шеги” („Когато драматичните детайли не сработват – винаги може да се добави някоя и друга шега в сюжета!” – Стивън Мофат), след някой и друг месец най-накрая ще дочакаме следващите три пълнометражни епизода, които ще задоволят глада на феновете (само за момента!). И въпреки различните предизвикателства, подхвърляни от феновете в залата – като идеята Къмбърбач да обещае, че ще се завръща в образ поне до сезон 7, екипът на поредицата не се ангажира с категоричен отговор дали в плановете им за бъдещето е включен сезон 5.

Оказа се, че новите три ключови думи за предстоящите епизоди са Тачър, Смит и Шеринфорд. За най-запознатите със света на прочутия детектив, последната дума е от особено значение, защото името фигурира в ранни записки на Артър Конан Дойл, обмисляйки как да кръсти своя герой… Впоследствие ученият-специалист на тема „Шерлок Холмс” Уилям С. Баринг-Гулд предполага, а ентусиастите прегръщат идеята, че това е името на хипотетично най-големия брат на Майкрофт и Шерлок, който – според традициите от миналото – поддържа фамилното им имение в провинцията, както се полага на първи наследник в семейството.

Авторите на „Шерлок” може наистина да са решили да включат тази фенска измишльотина под някаква форма в сезон 4 – и ако е така, а периодът на снимките им вече приключва, то ще се окаже, че името на актьора, който са избрали за тази (хипотетична) роля е най-добре пазената тайна… Излишно е да повтаряме за милионен път, че вече нямаме грам търпение за новите епизоди! Чакаме Новата година, когато (вероятно) ще стартират излъчванията по ВВС.

За всички любопитни нърд-ове – ето и Sherlock-панела на Comic-Con 2016

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Ако Тоби Джоунс е the big bad в този сезон, ще е супер яко. 🙂 И да – Гатис и Мофат са идиоти. Искрено се надявам Мофат да има поне още няколко сезона Sherlock, след като приключи с Doctor Who.

    Искрено се надявам иначе краят на трейлъра да не е предвестник за това, че мислят да върнат един определен образ на екран. Защото това ще е глупавоп, ако не друго.

    1. Не и при Мофат. На него краят му е сред големите пролеми. 🙂