Джеймс Франко

Джеймс Франко често прибягва до артистични и ексцентрични инициативи – както в кариерата си, така и в личния си живот. Засега ни се струва, че творческите му амбиции и претенции са повече напъване и по-малко успех, но следим кариерата му с интерес и от време на време оставаме приятно изненадани от резултатите (прекрасен пример е страхотният „Spring Breakers”). След като наскоро (не особено успешно) реализира екранизация по великия Кормак Маккарти („Child Of God“), ceга Франко се фокусира върху книгата „В неравна борба” („In Dubious Battle”) на Джон Стайнбек.

В неравна борба“ излиза през 1936 г. и е първият от поредицата Калифорнийски романи на Стайнбек, последван от „За мишките и хората” (1937) и „Гроздовете на гнева” (1939). Описваща в сюжета си стачката на 900 берачи на ябълки в Калифорния, творбата ни показва събитията през очите на Джим Нолан – разочарован млад мъж, загубил семейството си в битката за оцеляване, който се присъединява към комунистическата партия.

Сериозният тон на книгата ще е отличен тест за качествата на Франко, който се нагърбва не само с режисурата и със сценария, но и с една от главните роли; освен това вероятно ще е и продуцент. Нещо повече: звездата иска да привлече към проекта смайваща актьорска плеяда: Робърт Дювал, Дани МакБрайд, Селена Гомес, Винсънт Д‘Онофрио, Ед Харис и Брайън Кранстън… Е, стискаме му палци – потенциалът е меко казано обещаващ.

Премиерната дата на „В неравна борба” тепърва ще се уточнява.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *