Въпреки сгромолясването на новия „Ловци на духове” в боксофиса, Warner Bros. и Village Roadshow нямат намерение да се поучат от неуспеха на колегите от Sony, и продължават с работата по дамския вариант на „Бандата на Оушън”. Актьорският екип трябва да се събере скоро, ако Гари Рос („Игрите на глада”) иска да започне снимки през октомври в Ню Йорк, както си е по план. Идеята е да се „до-из-стиска” идеята за готини бандити, която роди цяла трилогия от обири.

Ocean’s Eight” или „Ocean’s 8”, а може би „Ocean’s Ocho” – в момента се жонглира с опциите за изписване на заглавието. Знаем вече, че Сандра Бълок ще е водачката на бандата, която включва Кейт Бланшет, Хелена Бонам Картър и Минди Калинг, а новината сега е, че в екипа се включват Риана, Ан Хатауей и Нора Лъм, позната като „Awkwafina” (американска рапърка и актриса с азиатски произход, която имаше роля в „Neighbors 2”). Споменатата преди време Елизабет Банкс не е включена в последния списък с участници в заверата.

Нора „Awkwafina” Лъм
Нора „Awkwafina” Лъм

Сценарият е дело на Рос и Оливия Милч („Dude”); Стивън Содърбърг ще се наеме да продуцира – двамата с Рос са дългогодишни приятели и неформални сътрудници, взаимно работят по филмите си като режисьори на вторите екипи или участват в изслушването на сценарии. И въпреки че нищо не се знае около сюжета, много лесно може да се разгадае, че обирът сигурно ще е свързан с годишната гала-вечер, посветена на Института към Метрополитън музея за костюми – ежегодна сбирка на диктаторите на модата, с много блясък и суета…

За момента се търси още една мадама, която да се включи в осмицата. За Риана участието тук е добавяне на още един високо-профилен проект във филмографията й, заедно с „Valerian and the City of a Thousand Planets” на Люк Бесон, който вече трябва да е заснет и последния сезон на „Bates Motel”. Президентът на Warner Bros Грег Силвърман отдавна се опитва да „пласира” „Раханчето” – почти от времето, когато я е видял в „House of Blues”.

Риана
Риана

Ocean’s Eight” като проект е планиран доста отдавна със Силвърман – първоначалните разговори са включвали и Джери Уейнтрауб, продуцента на оригиналната трилогия, който приключи земния си път преди година. Много е вероятно Гари Рос да обмисля известен брой камео-образи от познатите, обичани филми, чиито приходи общо възлизат на около милиард и 12 милиона долара – ама това са Пит, Клуни и компания, все пак! Сега ще се залага на носителки на Оскар-и – Сандра, Кейт, че и Ан са горди притежателки на златния воин, а Хелена се е разминавала на два пъти с желанието си да го прегърне.

Колкото и да се изкушаваме да пуснем „хейт”-а на воля, дори само заради Бланшет ще замълчим от приличие – и ще изчакаме да видим готовия филм. Е – ако не става, тогава вече…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Когато правиш (ремейк на) филм, just to make a statement и да промотираш идеология, не можеш да очакваш добър финансов резултат.

  2. хаха, Риана ще участва! Тоя филм ми е в обезателните to-watch при всички положения.