„Бандата на Оушън” (2001)
„Бандата на Оушън” (2001)

Досега не сме споделяли за spin-off-а на „Бандата на Оушън”, в която ще участва изцяло дамски състав (всякакви асоциации с новия „Ловци на духове” са разбираеми, но категорично забранени!). Подобни идеи да се префасонират вече успешни филми винаги са ни изглеждали като ръка, подадена за просия – „Ако имате още някоя и друга паричка, уважаеми зрители, ние сме готови да ви предложим какво ли не, за да ви я вземем.”

Работното заглавие на филма е „Ocean’s Ocho”, демек този път крадците ще са осем, а не 11, както в оригинала. Естествено, за осемте „главни” роли, ще се търсят опции за възможно най-ярко съзвездие от актриси. Засега спряганите имена са Сандра Бълок, която първа беше ангажирана с проекта, наскоро плъзна слух за Дженифър Лорънс, при все че нейните PR-и отрекоха тази информация, а преди броени дни стана ясно, че Кейт Бланшет е в преговори за роля.

cate-b-20160608

Най-вероятно Бълок ще е „лидерката” на групата (по слухове – сестра на Дани Оушън), а може би Бланшет ще се окаже нейната дясна ръка (сещате се какви бяха ролите на Джордж Клуни и Брад Пит). Говори се, че ако наистина се следва идеята за представяне на семейство Оушън, може и самият Клуни да се появи в камео-роля като Дани. Според непотвърдени слухове, замисленият гигантски обир ще бъде на огърлица, а самата случка ще стане по време на прочутото събитие Met Ball – годишната гала-вечер, посветена на Института към Метрополитън музея за костюми, обаче за да е сладко престъплението, мацките ще са измислили начин да натопят не кого да е, а собственикът на галерията, където е било изложено бижуто.

Режисьор на „Ocean’s Ocho” е Гари Рос, който е поел нелеката задача да създаде също толкова атрактивен и забавен „женски” филм, какъвто сътвори преди 15 години Стивън Содърбърг… Нещо, което при (почти) никакви обстоятелства, не ни се струва като реално-реализуема цел?! Оливия Милч е човекът, отговорен за сценария и сюжетните обрати, така че стискаме палци на нея и на Рос да не залитат в неправилни посоки и да имат вдъхновение в изобилие.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

  1. Копелее, „Бандата на Оушън“ преди 15 години ли е излязъл? 🙁
    Омекнаха ми плещите от тежестта на годините…
    Иначе, както Светли е споменала в началото, кому са нужни тея повторения на предимно „мъжки“ филми с женски превъплъщения в ролите.

  2. Ако от Холивуд не направят мъжки вариант на Телма и Луиз, по възможност с Джеймс Франко и Сет Роугън, имаме пълното основание да ги обвиним в откровен сексизъм,дискриминация и хомофобия.

  3. Както е тръгнало скоро да няма новина че предстои да гледаме филм за Джейн Бонд? 😉