Black Panther лого

Черната пантера определено беше един от плюсовете на „Първият отмъстител: Войната на героите“ и вече проявяваме доста по-силен интерес към предстоящата му първа самостоятелна изява (доколкото „самостоятелна” е възможно в споделената и вече леко пренаселена вселена на Marvel). „Black Panther“ ще се появи в кината чак на 16 февруари 2018 (снимките се очаква да започнат януари 2017), но покрай приключилия наскоро Comic-Con се появиха доста кастинг подробности, които решихме, че е добре да обобщим в една бърза новина.

Разбира се, Чадуик Боусман ще се завърне в главната роля на младия крал на Уаканда Т‘Чала, а сега беше официално потвърдено, че компания ще му правят Данай Гурира, Лупита Нионг‘о и Майкъл Б. Джордън. Гурира (Мишоун в „Живите мъртви“) ще играе Окойе – лидер или поне член на жените-воини Dora Milaje, които служат на Черната пантера, Нионг‘о ще видим като Накия (също член на Dora Milaje, която в комиксите се влюбва в Пантерата и може да се превърне в злодей), а Джордън ще играе злодея Ерик Килмонгър.

black-panther-cast-20160801

За съжаление, още е рано за официален синопсис, но наскоро все пак научихме нещо любопитно за сюжета, благодарение на Лупита Нионг‘о, която сподели:

„Историята на „Black Panther“ – каквото ми е разрешено да кажа – е, че лидерството на Пантерата е застрашено от двама противници, които се обединяват. Затова той се обръща за помощ към ЦРУ и Dora Milaje, за да се опита да победи врага.“

Според последните слухове и предположения се очаква във филма да видим още Анди Съркис като Юлисиъс Клоу (който се мярна във втория „Отмъстителите“), Мартин Фрийман като Еверет Рос и Себастиан Стан, но това е категорично непотвърдена информация. Честно казано, никак не ни вълнува дали Стан и неговият Бъки ще имат каквото и да било участие във филма, даже бихме казали, че по-добре да го зарежат този смотан Зимен войник. Но когато си близък с Капитан Америка, явно ти се получават нещата.

Тепърва ще научаваме подробности за сюжета на „Black Panther“ и ще ви държим в течение с развитието му. Междувременно вижте няколко отпаднали версии на страхотния дизайн на героя, които се появиха онлайн тази седмица, както и едно кратко представяне от „Първият отмъстител: Войната на героите“, което служи за припомняне на феновете, че Blu-ray изданието на филма се чака след броени седмици.

black-panther-illustration-20160801 black-panther-illustration-front-view-20160801 black-panther-illustration-back-view-20160801 black-panther-illustration-mask-20160801

Режисьор на „Black Panther“ е Райън Куглър („Fruitvale Station”, „Крийд: Сърце на шампион”), а премиерата е 16 февруари 2018 г.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Сигурно ще го отразите, ама четох една статия, която не можах да си преведа много добре, но „Infinity war“ става пак един филм, а втория ще е друг Авенджърс

  2. Най-сетне филмовите „Марвъл“ да вземат пример от филмовите „ДиСи“. 😀

    1. Къде на майтап ,ама вярно нещо такова стана