Майкъл продължава околосветското си пътешествие, с цел да мине през всеки един затвор в света
Майкъл продължава околосветското си пътешествие, с цел да мине през всеки един затвор в света

Време е за сериали! Покрай изминалия Comic-Con се нагледахме на сума телевизионни новини. „Luke Cage”, „The Defenders”, „Iron Fist”, както и чудесния „Шерлок” вече се сдобиха с трейлъри, а сега е време да обърнем внимание на едни момчета, които така и не се успяха да избягат от неприятностите. Нямаме нищо против да възобновяват сериали, които са придобили завършен вид. Единственото условие е качеството на новите епизоди да не е компромисно.

Осъзнахме, че не сме писали нито веднъж за хитовия сериал „Prison Break”. Нищо чудно, имайки предвид, че последният му сезон беше през 2009 – малко преди началото на „Операция кино”. И все пак… струва ни се странно, че не сме споменавали нещо, което толкова много се гледаше у нас (поне в първите му два сезона).

Създателят на сериала Пол Шуринг събира отново хората, замесени в първите четири сезона. Включително и Уентуърт Милър, чийто герой, знаете, достигна до доста финално състояние в последния епизод. Според продуцентите новият сезон няма да разчита на носталгия, подобно на „Досиетата X”, а ще гони други цели. Ето какво сподели продуцентът Майкъл Хоровиц:

„Пол просто иска да разкаже страхотна история за която е развълнуван и която включва основните персонажи. Да, на места ни се искаше да разполагаме с повече хора, но най-важното беше да разкажем добра история. Освен това не искаме да разчитаме на носталгия. Има доста нови герои, които са интересни и които мислим, че публиката ще хареса”.

Завръщането на Уентуърт Милър ще е big deal за феновете, които едва ли са вярвали, че отново ще видят любимия си Майкъл Скофийлд на екран. Всъщност оказва се, че Майкъл има собствен план (колко изненадващо, нали?). Хоровиц уточнява:

„Мисля, че вълнуващото в случая беше, че Пол най-накрая откри много готин начин да го върне, да го върне от мъртвите. Предполагам, че не трябваше да издавам, но да, доста е очевидно, че Уентуърт ще участва”.

Ще продължим с коментарите по завръщането на сериала, но първо ви предлагаме да изгледате новия трейлър:

https://www.youtube.com/watch?v=x9T-9fZn_oA

Предлагаме ви и кратка сцена, която хвърля светлина върху това къде се намира Майкъл Скофийлд:

https://www.youtube.com/watch?v=tylPuYrMlZo

Виждаме доста от старите хватки, на места изглежда ужасно сантиментално и общо взето нямаме реална представа дали ще се получи нещо добро или просто ще се опитат да изстискат докрай създадената вече вселена. Имаме приятни спомени от първите два сезона, преди нещата да се размият в безумни конспирации и досадни повторения, така че бихме дали шанс на едно подобно завръщане. Ето каква точно ще бъде историята:

В новите епизоди, заснети на локации в Мароко, се появяват следи, че Майкъл може би е жив. Линкълн и Сара (съпругата на Майкъл, допреди той да се счита за мъртъв) се събират отново, за да планират най-голямото бягство до момента. Към тях се присъединяват трима от най-известните бегълци – Сукре, „T-Bag” и „C-Note”.

Според Шуринг, концепцията е да има девет епизода, които ще имат митологични нюански.

Сигурно сте чували за това, което е идеята за „Одисея” и Одисей” – коментира другият продуцент на сериала Вон Уилмот – „Митологичното пътуване всъщност е структурата, която Пол използва, за да формулира идеята за сезона”.

Робърт Непър, който изигра „T-Bag” в предишните сезони също се появи на Comic-Con. В новите епизоди ще се завърнат Еймори Ноласко (Фернандо Сукре) и Рокмонд Дънбар („C-Note”).

„Мисля, че е голямо предизвикателство, защото, нали разбирате, феновете обичат тези герои и искат да видят колкото се може повече от тях”. – сподели Хоровиц – „Но все пак трябва да се разкаже ясна история, която се движи през цялото време. Нещо като влакче на ужасите. Така че ти трябват добри основания, за да върнеш героите и да дадеш на феновете това, което искат.

Хей, кой идва?
Хей, кой идва?

Новите герои ще бъдат точно толкова важни, колкото и тези, които се завръщат към познатата вселена.

„По същия начин както отигиналните епизоди имахе тези ясно изразени и интересни образи като “T Bag”, Сукре и “C-Note”, със собствени истории и характер, така и новият сезон ще има група герои, които имат подобни черти”. – коментира Уилмот – „Те са наистина ясно очертани, интересни и изглеждат като съвсем различна група, както беше в първи сезон. Готина група са”.

Феновете на „Prison Break” са се разраснали след като шоуто слезе от екран, предимно благодарение на Netflix, които държат сезоните в каталога си. Продуцентите увериха, че незапознатите няма да има нужда да гледат четирите предишни сезона, за да могат да се насладят на новия.

Не мисля, че има нужда да си гледал четирите сезона въобще” – сподели Уилмот – „Ще ти помогне, но не мисля, че е необходимо”. Хоровиц добавя – „Ще ти помогне и ще видиш много Easter eggs, някои реплики и препратки, но абсолютно, стига да знаеш, че двамата са братя, които се обичат и в миналото е имало един затвор”.

Част от бандата се завръща, но някои от старите муцуни ще ни липсват
Част от бандата се завръща, но някои от старите муцуни ще ни липсват

Макар „Prison Break: The Final Break” да завърши сериала окончателно, ето, че стигнахме до ново място, откъдето историята продължава. Продуцентите са убедени, че сериалът им има ясен завършек, но имайки предвид, че се казва „Бягство от затвора”, няма как всички врати да са затворени. Уилмот споделя, че:

„Има много от елементите и усещането на първи сезон. Има доста от това. Всички неща, които феновете харесаха. Връзката между братята, любовта на семейството, татуировките, мистериите и нещата, които трябва да се разгадаят, големите обрати. Мисля, че накрая всички ще останат доволни, мисля също, че никога не знаеш, що се отнася до продължаването нататък ”.

Пожелаваме им успех. Повтаряме се, но с удоволствие бихме дали шанс на сериала.

prison-break-new-season-2016

 

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Първите 2 сезона си спомням как ги гледах някъде в гимназията, боледувайки, за 2 дни опатках всичко. По-късно го изгледах за втори път и с това се превърна в един от много малкото сериали, които съм цъкал повече от веднъж. Въпреки това не ми е особено любим, ама бих чекнал за какво иде реч 🙂

  2. Първите два сезона са супер ок. Много добре изградиха конфликтите в затвора и последвалата гонка от Фикнър беше жестока. Ако ги беше очистил всичките без последвалите конспиративни глупости, щеше да остане като перла в короната на телевизията. Ама нейсе…