Вече се натрупаха доста разочарования с адрес „King Arthur: Legend Of The Sword” и неговия Гай Ричи – пардон, беше обратното – просто не ни се иска да повярваме, че човекът, отговорен за „Мъжът от U.N.C.L.E.”  (просто като най-нов пример и, разбира се – не само!), е решил да се провали тотално с историята за Крал Артур. Не можем да си обясним по друг начин маркетинговото решение на Warner Bros. Pictures да изпратят на прословутия и обичан от всички гийкове Comic-Con постер с Чарли Хънам, който се е подпрял на любимия си Екскалибур и прилича на манекен на Долче и Габана, Пако Рабан или на някой друг произволен дизайнер…

„King Arthur: Legend Of The Sword”

Странно ни е също как след първите визии  и подобно фръц-продължение в постера, самият Чарли ще има очи да се появи днес в Зала Н пред най-голямата фенска сбирка в света. Ще припомним как се „оправдава” Гай Ричи за неочаквания си, провокативен подход към сагата:

В продължение на години се е наложило клишето крал Артур да се изобразява като благ и мил владетел. С тези две черти на характера може да се обрисува любовник, но за съжаление не са интересни за гледане. Люк Скайуокър винаги ще си остане най-неинтересният герой в „Star Wars”, защото той е „доброто момче”. А те обикновено са скучни.

Чарли Хънам добавя:

Артур е ръбат и чепат, но всъщност е боец, който оцелява. Той е пълен с енергия; той е улично хлапе. Определено е много по-корав от образа, който хората са свикнали да си представят. В случая – имаме си работа с класически персонаж от филм на Гай Ричи!

Както и да го извъртат, в така поставената плоскост не виждаме потенциал за разгръщане на историята в две трилогии – и то не защото няма материал за това, а защото този творчески подход, съдейки до момента от визуалните материали, няма да донесе очакваните боксофис приходи, което ще спъне и до голяма степен обезсмисли продължаването на планираната нова сага. Добре е мистър Ричи да не забравя, че каквито и артистични амбиции да има, те трябва да се подсигурят с бюджет. А липсва ли публика – ще си остане само с манекенските снимки на Чарли-то и първата част, която се очаква да излезе на екран на 17 февруари 2017.

Освен Чарли Хънам в ролята на Артур, в „King Arthur: Legend Of The Sword” участват още Джъд Лоу (Вортигерн), Астрид Берже-Фрисби (Гуиневир), Ерик Бана (Утер Пендрагон), Джимон Хонсу (като ръководителя на съпротивата Бедивер) и прекрасният Ейдън Гилън. Сценарист е Джоби Харълд, който е и продуцент, заедно с Акива Голдсман, Тори Тънъл и самия Ричи. От страна на Warner Bros. Pictures и Village Roadshow за продукцията отговарят Кейт Адамс и Ния Куикендал.

За момента чакаме да се появи трейлър, за да решим окончателно дали е дошло време да отписваме Ричи и Хънам, или снимките са дело на зли духове, пуснати в мрежата като подло-подвеждащ маркетингов ход на разпространителите…

Чарли Хънам се радва на поредната си успешна модна сесия?
Чарли Хънам се радва на поредната си успешна модна сесия?

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Мисля,че прекалено голямо внимание обръщате на постери,на трейлъри,на снимки и на какво ли още не.Така беше и с новия Стар Трек,постерите му не били вдъхновяващи,трейлърите му не били надъхващи и какви ли още не издребняваници и глупости,а в край на сметка филма се указа хубав.Мисля,че така ще е и с Крал Артур,след което едва ли някой от вас ще си спомня,че Чарли Ханъм е приличал на манекен на първия постер.

  2. Имам пълно доверие на Гай Ричи, но тоя постер верно е потресаващ… какъв е тоя шрифт, по дяволите 😀

  3. Съвсем на място се обръща таман неоходимото внимание на въпросния постер и другите индикации относно същинските намерения на начинанието, тъй като от тях се вижда колко фул оф ШИТ е Гай Ричи. Нито Г. Ч. нито Ч.Х имат каквато и да е идея какъв е бил Артур. Като типични полуинтелЕгентни кинаджии те обаче ни информират, че ‘ного добре знаят ‘къв е бил Артур (щот нали сигурно са правили рисърч разбираш ли) – и той (виж ти) се оказва ебати готиния ‘стрийт кид’ симпатяга, ахам точно като ‘сички други симпатяги от така ехеее симпатичните филми на така симпатичния Гай Ричи. Да отиде човек и да се накефи ‘но хубаво – да гледа все същия монтаж как ‘сички тия симпатяги как правят симпатични неща по един много куул начин…какво по-яко от това ???

    Гай Ричи is a sellout и съм го отписал от преди много години – той има един единствен филм, където ‘сички бяха наистина куул по свеж начин…Всичко произведео от него след това е ШИТ …Г’син Дринов може да си спомни един кратък ексчейндж по повод Шерлок Холмс, на който Г.Ч. без да му мигне окото ще направи и 3-та и 4-та и 5-та серия, because he does not give a fuck стига да има зАспи и от едната страна (които дават пари) и от другата (които гледат произведените ТЪПОТИИ).

    This short story above calls them out for all their bullshit, to the credit of both Svetly and Operationkino.

    I have an idea for the next really ‘cool’ project for G.R…. It would be great if he makes a trilogy of how Louis CK takes a dump…Now that would be a really top notch and cool British thing – the best American comic taking a dump ….