Наистина отдавна не сме „засичали” звездата от „Where The Wild Things Are” – Макс Рекърдс. И точно когато вече може да си помислиш, че детето-актьор се е отказало от кариера пред камерата, става ясно, че е поел по „тъмния път” на независимите трилъри – като „I Am Not A Serial Killer”, който обра овациите на филмовия фестивал SXSW в Остин, Тексас.

В основата на филма е едноименния роман на Дан Уелс, а режисьорът Били О’Брайън е и един от съсценаристите на проекта. Историята проследява един опасен 16-годишен хлапак Джон Клийвър (Рекърдс), който е обсебен от мисълта за серийни убийци – без да им се възхищава и да има амбиции да стане като тях! За да запази себе си и съседите в безопасност, Джон се подчинява на правилата да бъде „добър” и „нормален”. Но когато едно истинско чудовище (Кристофър Лойд) проправя зловещия си път в града, Джон трябва да освободи тъмната страна на своя характер, за да спаси съгражданите си…

Не можем да отречем, че трейлърът притежава атмосфера – създаден е с усет към тайнствената, зловеща атмосфера, която бихме очаквали при филм с подобен синопсис. Пък и не разкрива прекомерно много – омръзнало ни е от трейлри, след които се чудиш защо да гледаш на кино целия филм, когато вече си видял най-важните моменти в рекламата. Очевидно героите на филма са фрийкове, което си е съвсем ок – стига да не размътят окончателно главите на публиката. Критиците възхваляват изпълнението на Рекърдс и необичайния подход на режисьора. Ние пък сме нетърпеливи да видим любимия ни Кристофър Лойд като „чудовището”.

Вижте още два клипа от филма и два постера.

плакат

плакат

Преди „I Am Not A Serial Killer” да се появи в ограничено разпространение на кино от 26 август, филмът ще бъде показан на Fantasia Film Festival. Както споделят някои отвъдокеански колеги, „лекият” трилър е перфектен избор за покана към есенния хлад да завладява своите територии (и души)… Ще ни бъде интересно да съберем отзиви и впечатления.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

    1. Who knows, maybe – Drin? 😉
      При нас – надали, но никога не може да се каже на такъв (ранен-летен) етап 😀