Отдавна следим „епичната екшън екранизация” по класическата поема на Джон Милтън „Изгубеният рай” и сме изключително доволни, че най-накрая получаваме някакво развитие около проекта, в лицето на концептуална снимка, представена на официалния блог на Legendary Pictures, на която виждаме самия Луцифер, който ще бъде изигран от Брадли Купър.

Гледайки картинката ни е трудно да си представим Луцифер като някакъв симпатяга, какъвто го описва самият Брадли Купър – на панела на филма на Comic-con той сподели, че Луцифер, такъв какъвто е описан в сценария, е „доста симпатичен образ” – но от друга страна виждаме само очите, та можем и да грешим.

„Изгубеният рай” - Луцифер

В „Изгубеният рай” ще бъде използвана Motion capture технология, но засега не е ясно дали това се отнася само за отделни герои като Луцифер (по подобие на Кинг Конг например) или за целия филм. Като коментар за използването на новите технологии за пресъздаването на Рая, Ада и Земята, режисьорът Алекс Прояс („Гарванът”, „Градът на мрака”, „Аз, роботът” и „Пророчеството”) споделя:

„Предполагам, че всеки път се опитваме да вдигнем летвата, но в крайна сметка просто правим това, което най-добре служи на разказа. Опитваме се да избегнем нещата, които до момента са се правили визуално, за да изразят идеите на историята, и да създадем нещо уникално.”

За тези от вас, които смятат, че от Холивуд ще развалят класиката като я направят някакъв бъкан с ефекти, екшън блокбастър – информацията, с която разполагаме до момента е за епичен екшън в сблъсъка между Луцифер и архангел Михаил, включващ истински небесни войни – трябва да кажем, че все пак има надежда това да не стане, тъй като пак на Comic-con, Брадли Купър споделя, че за него филмът е „много малка интимна история за едно семейство, двама братя и техния баща, и какво се случва когато единият син се чувства предаден”. Тоест, на фона на цялата екшъния, изненадващо може да се появи и качествена история.

За финал вижте още концептуални рисунки от филма (с отвратително качество), както и ранен официален синопсис.

Луцифер и Майкъл, най-висшите архангели на Господ, споделят изключително приятелство до момента, в който Бог създава най-великото си творение: Човека. Неспособен да остане подчинен на Бог, ако това означава да се кланя на човечеството, Луцифер започва мрачното си падение и, прокуден, започва да планира отмъщението си.

Концептуално изкуство от „Изгубеният рай”

Концептуално изкуство от „Изгубеният рай”

Концептуално изкуство от „Изгубеният рай”

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

7 Comments

  1. Става въпрос за героя, не за самия Купър.
    А дори и така да е, съм чувал, че жените не само го намират за симпатичен, но и за доста красив.:)

  2. Прояс е доста интересен режисьор. Когато го чеквах за последно, този проект не съществуваше. Може да се получи нещо добро.

  3. Чак да не повярва човек, че харесваш Прояс. 🙂 🙂 Това да не е заради „Гарванът“? 🙂
    „Градът на мрака“ е един от най-подценените филми на всички времена 100 пъти по добър и оригинален от „Матрицата“!

  4. „Гарванът“ беше един от най-подценените филми от мен… но вече не е така! 😉

    “Градът на мрака” не бих казал, че е по-оригинален от „Матрицата“, долу горе са на едно ниво, защото темата не е нова. Просто втория беше по-отворен към масовата публика с екшъна, който предлагаше. Но “Градът на мрака” си има уникална атмосфера…

  5. Защо се изненадваш бре, Дринов? Откога аз не харесвам добри култови режисьори? Прояс може и да направи два гафа един след друг, но дори там си личеше усета за детайл и добро визуално изпипване.

    И да, не е толкова заради „Гарванът“, колкото заради „Градът на мрака“.

  6. @Тихомир (Tito)
    Ти не би казал, но аз бих! 🙂
    Тенмата не е нова, но начина по който подхожда „Градът на мрака“ е много по-интересен, смислен и… човечен.

    @Goon
    Според мен и „Аз, роботът“ и „Пророчеството“ са хулени повече, от колкото заслужават.