Крис Евънс
Крис Евънс

Следващият филмов тренд са чудовищата – не само заради предстоящи мелета като „Kong: Skull Island“, който наскоро се сдоби с възхитителен първи трейлър и се очаква да доведе до сблъсък с древната Годзила, а и заради новите версии на „Мумията“ и „Невидимия“, към които вероятно ще се присъедини и следващиятЧовекът-вълк“, както и Чудовището на Франкенщайн с лика на Хавиер Бардем, за да оформят заедно мащабна вселена от екранни твари, които в следващите години ще се опитат да се утвърдят като един от водещите франчайзи в комерсиалното кино. По течението на тези актуални жанрови настроения ще се пусне и „Jekyll“, макар че засега не се планира той да бъде включван към конкретна поредица.

Вдъхновен от едноименния сериал на Стивън Мофат и BBC One, проектът „Jekyll“ разказва за последния наследник на легендарния д-р Хенри Джекил, който страда от раздвоение на личността, трансформирайки се в ужасния г-н Едуард Хайд (образът се появява за пръв път през 1886 г. в новелата „Странният случай с доктор Джекил и мистър Хайд“ на шотландския писател Робърт Луис Стивънсън – сигурни сме, че това го знаете, но се почувствахме длъжни да го напишем). Модерният Джекил се опитва чрез съвременната медицина и чрез авангардни технологии да озапти страховитото си алтер-его, но то отказва да се даде лесно и съответно следват разни драматични ситуации.

В ТВ-продукцията от 2007 г. ролята се изпълнява от Джеймс Несбит, а за римейка се преговаря с Крис Евънс, който е неочакван и дори леко съмнителен избор, но сме се научили да не даваме прекалена свобода на скептицизма си при постоянните кастинг новини, които научаваме – ако „Jekyll“ бъде реализиран именно с този актьор, ще ни е интересно да го видим и даже допускаме да ни допадне. Макар още да няма обявен режисьор, продуцентите са ясни: Елън Дедженеръс и Джеф Клийман ще се заемат с това посредством тяхната компания A Very Good Production, а за сценария отговарят Антъни Багарози („Любезните пичове“) и Чарлз Мондри („Death Note“).

Премиерната дата все още е неизвестна.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *