Все още се надяваме да видим предишния филм на Ксавие Долан – „It’s Only the End of the World”, а работливият любимец на журито в Кан вече започна снимките по следващия си проект. Заглавието отново е въздълго – „The Death and Life of John F. Donovan”. Този път филмът ще бъде англоезичен, което донякъде обяснява впечатляващия актьорски състав. В главните роли ще видим Кит Харингтън, Джесика Честейн, Натали Портман, Сюзан Сарандън, Кати Бейтс и… Адел. Снимките Монреал вече са започнали, след което продукцията ще се премести в Прага, Лондон и Ню Йорк.

Историята в The Death and Life of John F. Donovan” се развива в началото на новото хилядолетие и се фокусира върху трудностите на американската телевизионна звезда Донован (Харингтън) и кореспонденцията му с Рупърт Търнър – начинаещ млад актьор, който живее с майка си в Англия. Историята завива в драматична посока, когато писмата им излизат в публичното пространство, възбуждайки неверни предположения. „Скандалът” изпраща кариерата на Донован в канавката. Десетилетие по-късно, по време на интервю, младият актьор си спомня връзката със своя идол.

Звучи ни интересно. Долан вероятно ще използва част от впечатленията си от живота под светлините на прожекторите и ще отправи критика към отразяването на светски новини. Ще следим проекта, защото с такъв актьорски състав няма шанс да го пропуснем за нищо на света.

Клипът на „Hello!” е режисиран от Долан
Клипът на „Hello!” е режисиран от Долан

Все още не се знае каква ще бъде ролята на Адел, но предвид темите, които филма ще разгледа, ни се струва съвсем удачно присъствието на всякакви знаменитости. По думите на самия Ксавие Долан:

„Това е филм за мъж, който се опитва да успее, опитва се да изживее мечтата си и живота си едновременно и на практика му казват, че не може”.

Ето какво споделят и разпространителите от Seville International:

„Ксавие е вдъхновяващ партньор и приятел и нямаме търпение да работим с него отново, след като снимките по следващия му шедьовър вече започна. След страхотния му дебют и невероятните продажби на последния му филм, нямаме търпение да споделим неговия англоезичен дебют със света. С изключителен звезден актьорски състав и история, която надминава границите и поколенията ‘The Death and Life of John F. Donovan’ със сигурност ще резонира силно с публика от цял свят”.

Предлагаме ви и официалния плакат, който изтъква всички знаменитости, които ще имаме честта да гледаме:

плакат

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *