Не се сещаме от колко години слушаме за голям биографичен филм, посветен на краткия, но знаменателен живот на превърналия се в легенда рапър Тупак Шакур, който беше застрелян през 1996 г., на 25-годишна възраст. Но след доста сериозния успех на „Straight Outta Compton” (както и заради изтичащото време, през което Morgan Creek имат правата да направят филма), в края на миналата година нещата най-накрая се задвижиха.

Филмът е озаглавен „All Eyez on Me”, режисьор е известният с десетките си музикални клипове на едни от най-големите рап звезди Бени Буум („Wild for the Night”), сценарият е дело на Джереми Хафт и Ед Гонзалес, а в ролята на 2Pac влиза дебютантът Деметриъс Шип Джуниър. А от вчера, когато щяха да се навършат 45 години от рождението на 2Pac, вече можем да видим и първия тийзър трейлър.

Честно казано, само от тези кадри не можем да преценим дали ни очаква класическа – по калъп, музикална биография (къде между другото попада и „Straight Outta Compton”) или за разнообразие ще видим по-смел филм, който ще представи всички противоречиви моменти от живота, кариерата и насилствената смърт на 2Pac. Надяваме се да е второто, защото никак не ни се гледат напудрени и романизирани клишета, още по малко пък за рапъри.

Освен Деметриъс Шип Джуниър в ролите ще видим Данай Гурира като майката на 2Pac, политическата активистка и член на „Черните пантери” Афени Шакур, Джамал Улард като Notorious B.I.G. (Улард изпълни същата роля и в „Notorious”), Стефон Ипшингтън като Puff Daddy, Кат Греъм като Джейда Пинкет, Грейс Гибсън като Фейт Еванс, Доминик Л. Сантана като Шуг Найт, Харолд Хаус Муун като Dr. Dre и други.

плакат

Премиерната дата на „All Eyez on Me” все още не е известна.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *