Pete's Dragon

Тази година, освен „Книга за джунглата”, Disney са ни приготвили още един (макар и с далеч по-малки мащаби) римейк, смесващ реално заснети кадри и компютърно генерирани животни – „Pete’s Dragon” на Дейвид Лоуъри.

Ако трябва да сме честни, повечето от нас не са гледали едноименния оригинален филм от 1977 г. (той не е от най-добрите произведения на студиото, но е интересен с това, че драконът Елиът е анимиран в реална среда по подобие на „Кой натопи заека Роджър?”) и поради тази причина проектът не е привличал интереса ни и досега не сме отбелязвали нищо около развитието му.

Вчера обаче се появи първи трейлър на новия „Pete’s Dragon” и предвид факта, че той се очертава като едно от големите събития за децата тази година, решихме, че си заслужава да се включим с отразяване. Разбира се, влияние ни оказа и актьорският екип в лицето на Робърт Редфорд, Брайс Далас Хауърд и Карл Ърбан, това, че адски си падаме по дракони, и не на последно място, че рекламата не изглежда лошо (като за тийзър на детски филм).

Трейлърът е типичен тийзър и не разкрива кой знае колко – очаквано, не показва и дракона Елиът, но все пак дава някаква бегла представа за историята и за тона и атмосферата на филма. Както казахме по-горе, не изглежда толкова лошо, колкото може да си помисли човек. Все пак ще изчакаме първия пълен трейлър, преди да си съставяме някакво по-сериозно мнение и очаквания.

Сега може да видите и два плаката на филма – един динамичен и един традиционен.

плакат на Pete's Dragon

Режисьор на „Pete’s Dragon” е Дейвид Лоуъри („Ain’t Them Bodies Saints”), а в ролите са Оукс Фегли, Робърт Редфорд, Брайс Далас Хауърд, Карл Ърбан, Уес Бентли, Уна Лорънс, Крейг Хол, Исая Уитлок и други.

Премиерата е 12 август.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *