Кой ще сложи маската в следващия „Петък 13-ти“?
Кой ще сложи маската в следващия „Петък 13-ти“?

През януари се чудехме дали и какво бъдеще има поредицата „Friday The 13th”, cлед като в екипа и плановете на следващия отдавна подготвян, но все така нереализиран проект постоянно изникват промени и спънки. В рамките на протичащия в момента пиар около „Костенурките нинджа: На светло“ продуцентът Брад Фулър беше подпитан какъв е статусът на хоръра, чийто сценарий обещаващият Аарон Гузиковски наскоро е завършил и предал. Отговорът е следният:

„Отхвърлихме няколко предни варианта, в които се залагаше на found footage похват. За мен подобна стилистика не би работила при такова заглавие, така че изоставихме концепцията. В историята на Аарон има страхотни персонажи… Трябва наистина добре да се вникне в образа на Джейсън, затова се върнахме назад към корените му и тръгнахме от там да го развиваме… Отчасти това всъщност е origin-фабула, като ви гарантирам, че произходът на героя няма да прилича на правеното до момента. Очевидно Памела също ще е част от събитията, но всичко ще е някак различно от нещата, които сте виждали досега.“

Ако поради неведома причина се чудите, Памела е майката на прословутия убиец от лагера „Кристъл Лейк“; тя е и истинският антагонист в първия филм от франчайза, който Виктор Милър режисира през 1980 г., а синът й поема щафетата и започва да коли и кълца от втората част натам. Иконичната му хокейна маска пък дебютира в третото издание на „Friday The 13th“ и засега не се знае ще я видим ли отново в предстоящия reboot. Нищо чудно обаче, поне според пресните, но непотвърдени слухове, най-накрая да бъде показан Елиас – бащата на уродливия маниак, който е бил споменаван, но не се е появявал в нито един от всичките 12 екранни слашър приключения на фамилията Ворхийс.

Премиерата на поредния „Петък 13-ти“ е насрочена за 13-ти януари догодина, а ако не се доверявате на свободно преведения от нас цитат горе, ето го и самото интервю с Фулър… или поне фрагментът от него, който е по темата на настоящата новина:

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *