Пропуснахме Коварен капан: Червената врата (Insidious: The Red Door) в киносалоните, но сме фенове на Патрик Уилсън и ви предлагаме една любопитна музикална новина, свързана с него, която споделиха нашите приятели от BadRock Radio.

Ето я и нея:  

Новата рок сензация от „Ghost“ ни покоряват с яко парче, което можете да чуете сред новите предложения на нашето BadRock Radio.

Пичовете решиха да направят кавър на класиката „Stay“, която помним от е кавър на двете дами от „Shakespears Sister“. Песента е записана специално за саундтрака на новия филм на ужасите Коварен капан: Червената врата (Insidious: The Red Door), включващ гост вокали от актьора Патрик Уилсън, който играе една от главните роли във филма.

Уилсън бил много вдъхновен от съвместния сингъл на фронтмена на „Ghost“ Тобиас Фордж с  Джо Елиът от „Def Leppard” за алтернативната версия на Spillways от албума Impera на „Ghost” от  2022 година. Актьорът специално се обърнал към Фордж, за да види дали има начин да направят свой собствен подобен проект.

По това време Тобиас работил върху кавър на класиката от 80-те Stay и се навил да я изпеят заедно с Уилсън.

Говорейки за сингъла, Уилсън споделя, че Джо Бишара композиторът на поредицата  Коварен капан е този, който за първи път го е отворил за музиката на „Ghost“, още преди 10 години. Като дете на 80-те е свидетел на времето, когато извисяващи се гласове и пламтящи китари се свирят на всеки танц, на всеки паркинг за бързо хранене и всеки ден в родната му къща. Патрик Уилсън разказва, че именно тази банда има правилната комбинация от метал, мелодия, и незабравим имидж.

Той заявява дори, че за него „Ghost“ е една от най-уникалните рок групи. Защото мелодията е съпоставена с разказването на истории. Балансът на мрачни текстове с извисяващи се мелодии, прави слушането им различно изживяване от това, на която и да е друга група.

Stay е натрапчиво красива мелодия, с която да завърши филм, особено на ужасите, защото тъмните текстове се съпоставят с вълнуващата мелодия.

Коварен капан: Червената врата е петият филм от хорър поредицата Коварен капан. Официалната му премиера по света и у нас беше на 7 юли.  

Тобиас Фордж е шведски хеви метъл изпълнител и китарист на няколко шведски групи. В „Ghost“ винаги излиза на сцената с маска и години наред беше пълна мистерия дали точно той стои зад този проект. През 2017 година „маската му падна“ и стана световно популярен.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *