Отдавна не сме писали за „Pacific Rim”, а като се замислим, въпреки че изключително често споменаваме името на Гийермо дел Торо, все става дума за продуцентски изяви или провалени проекти – последният му филм като режисьор е от 2008 и колкото и да ни зарадва „Хелбой 2: Златната армия”, това са си четири години и наистина е крайно време за нещо по-сигурно от „планира”, „работи по” и „интересува се от”.

За наше щастие, „Pacific Rim” отговаря на всичките ни изисквания: режисьорски проект, чиито снимки вече приключиха и се готви за световна премиера през юли 2013 (не е кой знае колко скоро, но поне е сигурна дата, „Mountains of Madness” и до там не стигна). Въпреки че постпродукцията едва започва, вече се носят слухове, че първите кадри от филма ще видим на предстоящия и съвсем скорошен Comic-Con. Засега обаче трябва да се задоволим с първата снимка, която за съжаление не е на обещаните „finest fucking monsters ever committed to screen”, но пък е на почти толкова якия Идрис Елба в костюм.

Pacific Rim - Идрис Елба

А преди да прочетете и официалния синопсис на филма, ето какво казва Дел Торо за снимките в Торонто:

„В крайна сметка построихме няколко пресечки от Хонк Конг. И буквално ги унищожихме. Издигнахме сгради и след това ги свалихме… Построихме центрове за управление на роботите, които са с размерите на къщи. Монтирахме ги на хидравлични устройства и след това ги вдигнахме и разнасяхме наоколо, за да се добие истинска представа какво е действително да се управлява подобен робот.”

Дааа, както знаем от досегашните му филми, Дел Торо определено си пада повече по практическите ефекти (било то за същества или екшън епизоди) и по-малко по компютърните – не, че вторите му куцат, но в наше време е страхотно да видиш нещо действително построено, не просто нарисувано. Особено, ако след това ще бъде унищожено по впечатляващ начин… Снимки и видео от снимачната площадка може да видите най-долу.

Ето го и обещания синопсис на „Pacific Rim” и имайте предвид, че всякакви сравнения с „Бойни кораби” са крайно неуместни, така че внимавайте:

След като легиони чудовищни създания, наречени Кайджу, започват да изплуват от морето, на Земята се отприщва дългогодишна война, която отнема живота на милиони и заплашва да изчерпи всички ресурси на планетата. За да се пребори с безмилостните чудовища, човечеството разработва огромни роботи, наречени „Jaegers”, управлявани едновременно от двама пилоти, чиито умове са свързани. Но дори и роботите се оказват недостоен противник за неуморимите Кайджу и последният шанс на човечеството е остарял и захвърлен „Jaeger”, управляван от бивш пилот и новата му партньорка, която няма никакъв опит.

Pacific Rim” е режисиран от Гийермо дел Торо, а в главните роли ще видим Идрис Елба, Чарли Хънам, Ринко Кикучи, Чарли Дей, Клифтън Колинс джуниър и Рон Пърлман. Премиерата е 12 юли 2013.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Още споменаването на името на Гийлермо Дел Торо премахва всякакви асоциации с „Бойните кораби“. С нетърпение ще очаквам този филм, но Юли 2013 ми се струва прекалено 🙁

    Идрис Елба мяза на нещо средно на ранният Шафт и персонаж от C.I.Joe 🙂

  2. Верно прилича на някой от „G.I. Joe“. 🙂 🙂
    Нямам търпение да видя някакви концептуални рисунки (а после и действителни кадри, разбира се) на чудовищните създания! 🙂

  3. По сюжета ми напомни за блестящата аниме поредица „Patlabor – Mobile Police“, която представи подобни роботи наречени Labors, и плана на луд програмист да унищожи Токио 🙂

    Ще се прегледа, още повече, че на тзои филм ще му се наложи да се състезава с втората част на G.I.Joe, която беше отложена за 2013 🙂

  4. На този етап вярвам на Дел Торо безрезервно. Сигурен съм, че във филма ще има уникални неща! 🙂
    “Patlabor – Mobile Police” не съм го гледал. 🙂