„Тhey are coming to get your money, Barbara!”
„Тhey are coming to get your money, Barbara!”

Миналия месец се питахме дали мълвата, че скоро ще започнат снимките на пореден римейк на класическия жанров зомби филм „Денят на мъртвите“, е вярна, а от няколко дни насам въпросът ни има зловещ отговор: да. Продукцията вече е в ход нейде из клетата България, а благодарение на второразредния актьор Джонатан Шек имаме първи поглед зад кулисите на хоръра:

Happy #NationalSelfieDay everyone! (The #zombieapocalypse is coming)
Happy #NationalSelfieDay everyone! (The #zombieapocalypse is coming)

Дали Шек щe играе образ, подобен на Бъб? Честно казано, не ни пука кой знае колко.

Режисьор на предстоящата експлоатация „Денят на мъртвите“ е Хектор Ернандес Висенс, а в останалите роли ще видим световно незначителните Софи Скелтън, Маркъс Ванко, Нейтън Купър, Джеф Гъм, Лорина Камбурова, Кристина Серафини, Ник Лоуб, Рейчъл О‘Мийра, Деби Шърман и Люк Казънс. Както винаги, родното присъствие в подобно заглавие не само не ни кара да чувстваме национална гордост, но вместо да вдига очакванията, успява да повдигне нагоре обяда ни.

Припомняме, че оригиналният „Day Of The Dead“ излиза през 1985 г. и е дело на легендарния Джордж А. Ромеро, а новата версия е толкова съмнителна като проект, че гледаме на нея като на улична нечистотия, към която упорито вървим, но все пак внимаваме да не настъпим.

Джордж А. Ромеро
Джордж А. Ромеро

Премиерата може би ще е през следващата година, но преди това ще се случи нещо, което е далеч по-смислено, при това обявено буквално преди часове – Ромеро ще бъде удостоен със собствена звезда на прословутата Холивудска алея на славата. Съвсем заслужено!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *