Доста отдавна се говори за евентуален римейк на класическата приключенска фантастика „Logan’s Run” – ние следим тази възможност от самото „операционно” начало, а пък вече навършихме шест години… Знаменателен брой кинаджии бяха готови да се включат, но все нещо не се получаваше – Николас Виндинг Рефн, Брайън Сингър, Кристофър МакКуори, Алекс Гарланд… Май че Рефн с подкрепата на Райън Гослинг бяха стигнали най-далеч, но впоследствие нещата се разпаднаха… Миналото лято продуцентът-сценарист Саймън Кинбърг написа вариант на историята, като идеята е друг писател да я довърши сценарно. Сега става ясно, че Кинбърг, продуцентът Джоуел Силвър и Warner Bros. са намерили този така нужен човек.

Според Deadline Райън Кондъл, който е един от създателите и „шоурънър” на „Colony” (дистопична история за Лос Анджелис и разделени от обстоятелствата семейства), ще пише новия сценарий по идеите на Кинбърг. Твърди се, че версията на римейка, която подготвят Кондал и Кинбърг, е много повече вдъхновена от едноименния роман от 1967 година на Уилям Ф. Нолан и Джордж К. Джонсън, отколкото от адаптацията на Майкъл Андерсън от 1976 година (с участието на Майкъл Йорк).

Макар и доста да сме свикнали с антиутопични киноварианти на бъдещето, в историята на „Logan’s Run” проблемите на обществото с нарастващата популация и изразходването на природните ресурси са решени със закон, според който всички хора, които навършат тридесет години биват убивани (в романа нещата са поставени още по-жестоко – навършваш 21 и идва твоя ред да бъдеш „отсвирен” от реалността). Онези, на които животът им се услажда и решават да се борят с жестоките порядки, се наричат бегълци или Runners. Те са преследвани от специална група хора, известни като Sandmen. Главният герой на филма Логан е такъв Sandman, който след настъпването на тридесетата си годишнина решава да се бори за живота си.

Съвсем наскоро „Logan’s Run” беше наречен „Игрите на глада” на Warner Bros.” – вероятно и поради младежката тематика, но най-вече заради факта, че те май си представят римейка като поредица от филми. А знаем, че младата публика е… златна мина – не престава да ходи на кино! Идеята сега била да се направи един филм, който публиката да хареса толкова много, че да поиска продължение… пък после ще му мислят за развитието на героите.

Саймън Кинбърг добавя, че има много от оригиналния филм, което той е използвал като идеи и теми – новият ще е по-скоро „филм-интерпретация”, отколкото „изцяло и наново прераждане”. Всички замесени в подготвяния нов-стар проект си имат и много други ангажименти, но се надяваме все пак да им се подредят нещата. Дойде ли време за избиране на режисьор (за кой ли път?!) и раздвижване в другите сфери – кастинг, снимачен период и т.н, ние ще се постараем да ви информираме.

 

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Оригиналния филм е супер любима ми класика, ама айде да не го прекрояваме в лигава young adult тъпотия, мерси.

  2. По принцип не мрънкам срещу румейковете, но на този филм специално такъв определено ми се струва безсмислена идея.