Мина близо година от последната информация за подготвяния от Бренън Брага филм, вдъхновен от сборниците на Клайв БаркърКървави книги”. Ситуацията с вируса в момента ежедневно поднася лоши новини за кинолюбителите като отлагането на „Кендимен“ за 2021 година без ясна премиерна дата. За щастие, Hulu нямат притеснения и все още са амбицирани да пуснат своя филм през есента.

През тези дни се появи изключително скромен и кратък тийзър, който в рамките на десет-петнадесет секунди ни запознава с кошмарите на Баркър. „Books of Blood” трябва да дебютира на 7 октомври, което е по-малко от месец, и определено се надявахме на по-дълга реклама. От друга страна това е добре, защото интересът ни все още е сравнително умерен и тези няколко кадъра не позволяват да си създадем кой знае какво впечатление. Било то положително или отрицателно.

Вижте и въпросния тийзър:

Стискаме палци да видим качествен филм, който, макар и да съдържа много оригинален материал, все пак ще се опита да покаже част от извратеното въображение на Клайв Баркър. Припомняме ви и за какво ще се разказва в антологията, която ще бъде съставена от три отделни истории, обединени под някакъв общ знаменател, подобно на сборниците.

Ана Фрийл ще бъде в ролята на Мери, млада и брилянтна психоложка, която става известна със своя скептицизъм към всичко, което не може да се обясни с науката. След като губи своя седемгодишен син, който умира от левкемия, тя среща Саймън (Гаврон), с когото стават любовници. Мъжът успява да я убеди, че може да говори с мъртвите и ѝ дава възможност да осъществи контакт с детето си.

Брит Робъртсън ще бъде Джена, свръхчувствително момиче, което страда от специфична болест, при която се отвращава от повечето звучи. След като научава, че майка ѝ се готви да я изпрати обратно във „Фермата”, тя открадва наличните пари, които намира, и се отправя на пътешествие към Лос Анджелис.

В последната история ще видим Юл Васкез като Бенет – професионален убиец, чиято последна жертва го насочва към безценна книга. В нея той вижда възможност за него и жена му да се пенсионират и да изживеят спокойно остатъка от живота си. Търсенето обаче ще го изправи срещу свръхестествена сила, която може и да му коства много повече това, което е готов да пожертва.

Вижте и официалния плакат на филма:

books-of-blood-poster-20200915

Books of Blood” е режисиран от Брандън Брага („The Orville”) по негов сценарий в съавторство с Адам Саймън („Salem”). Брага, заедно с колегата си Сет Макфарлън, ще влезе и в ролята на изпълнителен продуцент. В ролите ще видим Ана Фрийл („Marcella”), Брит Робъртсън („For the People”), Рафи Гаврон („A Star Is Born”) и Юл Васкез („Midnight, Texas”).

Премиерата на филма е на 7 октомври по Hulu.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *