Факт е, че Джон Бойега вече е доста търсен, за най-различни роли. Освен „Епизод VIII” под режисурата на Райън Джонсън, Бойега ще се включи с Ема Уотсън и Том Ханкс в „The Circle”, а също и с Джеймс Макавой и Бен Кингсли в „Watership Down”, както и в продължението на „Огненият пръстен” в ролята на синa на героя на Идрис Елба.

Преди няколко дни той самият оповести най-новия си ангажимент – проектът все още си няма заглавие, нито разпространител, но пък е първият пълнометражен филм на Катрин Бигълоу след Оскаровия „Враг номер едно”. Кой като Джон – търсен, желан и (надяваме се) с потенциал за развитие.

Сюжетни подробности от неозаглавения проект все още не са известни, но става дума за „криминална драма по време на опустошителните протестни действия в Детройт, които се случват в пет дни от лятото на 1967 година – филмът ще се фокусира върху расизма в града”.

jb-2016

Наречен „бунтът на 12-а улица”, историческият инцидент започва заради нахлуване на полицията в нелицензиран бар, и бързо прераства в един от най-разрушителните граждански сблъсъци в историята на САЩ. Губернатор Джордж Ромни нарежда на армейската национална стража от Мичиган да навлезе в града и накрая се оказва, че жертвите са на брой 43, а ранените наброяват над хиляда души.

В основата на новия филм на Катрин Бигълоу ще бъде оригиналния сценарий на Марк Боал (с когото режисьорката работи по „Войната е опиат” и „Враг номер едно”). Пускането на екран на филма се предвижда за догодина, за да се отбележи 50 години дистанция от детройския инцидент.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *