Според вездесъщата Wikipedia, „Хълмът Уотършип“ („Watership Down“) е първият и най-успешен роман на британския писател Ричард Адамс. Написан е през 1972 година и жанрово се определя като фентъзи, в което героите са няколко общества от зайци, представени със своя бит, култура, език и митология. „Хълмът Уотършип” е бил адаптиран за големия екран през далечната 1978 г. и получава номинация за наградата „Хюго”. Анимационният филм е известен като гориво за кошмари за няколко поколения деца, заради показаното насилие, което е без аналог в детските филми.

BBC 1 и Netflix обявяват, че през 2017 г. ще дебютира техният поглед върху „Хълмът Уотършип” в мини-сериал с 4 епизода, по 60 минути всеки. Участие ще вземат Бен Кингсли („Ганди„), Джеймс Макавой („Изкупление„), Джон Бойега („Междузвездни войни: Силата се пробужда”), Никълъс Холт („Лудият Макс”) и Оливия Колман („Омарът”).

Сериалът ще бъде режисиран от Питър Дод, аниматор с опит от „Фантастичният мистър Фокс”, „Франкенуини” и „Булката труп”, и от Ноъм Мъро („Умни хора”, „300: Възходът на една империя”). Продуцентът твърди, че сериалът няма да се откаже от мрачните тонове на книгата, но няма да е толкова брутален, колкото филма от 1978 г.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Свирепи зайци и кръвожадни панди – какво повече му трябва на едно детско (мултипликационно) филмче 😀