Впечатляващ порой от туитове съобщи на всички, които се интересуват, че следващият „Огненият пръстен” скоро ще започне снимки. Източникът е самият Гийермо дел Торо – изключителен наш любимец и всеобщо признат талант, който стана от режисьорския стол на  продължението – тези функции бяха поети Стивън С. ДеНайт, но остана в продуцентския екип. Вероятно именно затова има и време да се зарадва подобаващо на предстоящите снимки, както и да сподели, че екипът е подготвил супер-изненади.

А малко по-рано, в същата галактика, над 14 хиляди почитатели на Джон Бойега научиха от неговия „туитър”-канал, че е „изключително развълнуван” от факта, че се присъединява към екипа на „Pacific Rim 2”.

Така нещата се подреждат страхотно за Бойега, който придоби звезден статут с участието си като Фин в „Междузвездни войни: Силата се пробужда”. След като завърши снимките на предстоящия „Star Wars: Епизод VIII”, режисиран от Райън Джонсън и преди да се впусне в следващият „Епизод IX” от междузвездната сага, той поема ангажименти, които – в случая, но не само заради пристрастията ни към първия филм – са премислени и до голяма степен стратегически. В „Pacific Rim 2” Той ще влезе в ролята на син на героя на Идрис Елба – помните, командира на отряда по управление на йегърите, който беше готов да „отменя апокалипсиса”.

Ето какво споделя за него Гийермо дел Торо:

„Аз съм много горд и щастлив, че мога да посрещна Джон в нашия фантастичен „пясъчник”. Вселената на „Огненият пръстен” ще бъде още по-силна и въздействаща с неговото присъствие в една от главните роли, а светът продължава да бъде в своята същност мултикултурен, с множество нива и нюанси, но единен. „Светът ще спасява нашия свят” – това е нашата цел, и аз не мога да си представя по-добър кандидат за тази работа…”

Сякаш нямаше толкова патос в оригиналния „Огненият пръстен”?! Там нещата се случваха… от необходимост и с неимоверна отдаденост на героите (страхотен Чарли Хънам!).

3770738-5131853596-Final

Само ще припомним, че предишният филм завърши със затварянето на междупространствения портал на дъното на Тихия океан, през който на наша територия се появяваха гигантски чудовища. Героят на Идрис Елба загина в тази операция. Много е вероятно действието на „Pacific Rim 2” да прескочи една-две декади напред във времето. Това ще зависи и от Дерек Конъли („Джурасик свят”, „Kong: Skull Island”), който има ангажимент да работи по сценария, а като приключи – и по „Star Wars: Episode IX”, по идея на Райън Джонсън.

Все още не ни е известна сигурна премиерна дата за новата тупалка между йегърите и кайджутата, но ще следим информацията с интерес и любопитство.

 

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Щеше ми се да си остане само един филм това, но пък дано се постараят и изкъртят с двойката.