Изненадващо за някои от нас, които почти бяха вдигнали ръце от проекта, „Тъмната кула” продължава бавния си и доста измъчен път към големия (и малкия) екран. При това, с относителното наближаване на финалната права, новините започват да стават все по-чести и по-сигурни. Последно ви споменахме за присъединяването на Аби Лий (все още не е съвсем ясно каква е ролята ѝ и дали не е написана специално за филма), а сега стана ясно и кой ще влезе в изключително важната и сложна роля на 12-годишния Джейк Чеймбърс.

Както често става при подобни роли – макар и ужасено важен герой, Джейк все пак е малко момче, избраният актьор е почти непознат. Той се казва Том Тейлър и въпреки че има няколко телевизионни появи (според профила му в IMDb), за нас поне е напълно непознат, така че няма как да коментираме избора му. Всъщност няма да коментираме нищо, докато не видим първия трейлър, и това включва наскоро потвърдените звезди на филма Идрис Елба и Матю Маконъхи. Ще оставим режисьорът Николай Арсел да каже своето мнение, въпреки че – както можете да предположите – изказванията му са доста стандартни.

Ето какво казва за Елба:

„За мен просто си пасна. Той е толкова страховит мъж… Наложи се да отида при Идрис и да му разкажа плана си за цялото пътешествие на Роланд и ка-тет. Обсъдихме кой е този герой. Какво е важното? Каква е мисията му? Каква е психологията му? Опитахме се да разберем дали виждаме един и същи човек. И се оказа, че имаме еднакви идеи. Той имаше уникален поглед към Роланд.”

Ето и коментара му за Маконъхи:

„Матю е невероятен актьор, който може всичко. Това е отношението ми и към Уолтър Падик. Той може всичко… Той е магьосник извън времето и като фен на Стивън Кинг, аз съм чел и съм се срещал с Уолтър в различни превъплъщения. Той има много интересен поглед към света. Вижда го с определено възхищение, въпреки че очевидно е от грешната страна. Много се забавлявам с него.”

В скорошно интервю Стивън Кинг потвърди, че филмът ще започне в средата на романа, но ще включва пълната история, която феновете чакат да видят от толкова години. Арсел пък обяви, че снимките започват след два месеца в Южна Африка и премиерната дата е 17 февруари 2017 г.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *