Уди гледа лошо!
Уди гледа лошо!

Какво им стана изведнъж на всички, че се втурнаха да снимат уестърни. Може би интервюто на Стивън Спилбърг за неизбежния залез на комиксовите филми е подсетил продуцентите, че преди години съществуваше нещо, наречено добър уестърн.

Покрай не особено вдъхновяващия трейлър на „Великолепната седморка” и изключително очаквания от нас „Westworld” ние също се почесахме по темето (темето ни е общо), за да се присетим кои са по-добрите представители на жанра в новото хилядолетие. Веднага „Ранго” и „Убийството на Джеси Джеймс от мерзавеца Робърт Форд” изскочиха на първо място в списъка ни, като полемичния „Ескорт до затвора” („3:10 to Yuma”) се нареди близо до тях.

Но да не се отклоняваме, на Уди Харелсън и Лиъм Хемсуърт явно им е тръгнала приказката покрай „Игрите на глада”, където си партнираха, защото сега отново се събират, този път в ролите на свещеник и тексаски рейнджър, оплетени в спиритуално-кървава връзка. Режисьор на „The Duel” (първоначално озаглавен „By Way of Helena”) е Кийрън Дарси-Смит (“Wish You Were Here”), а сценарист е Мат Кук („Код:999”). Вижте първия трейлър:

Почти заспахме на този трейлър. Единствено тематичната украса за южняшкия мистицизъм вкарва малко живот в иначе толкова баналната история. Друго, което определено ни дразни, е, че за две минути разбрахме целия филм. Кой кой е, кой на кого ще отмъщава и кой ще го „утрепат” накрая. От друга страна Харелсън се справя отлично с ролята на „лошия”(още от времето на „Natural Born Killers”, а и в по-скорошния „Out of the Furnace”) и ако филмът се появи по нашите екрани, може би ще му хвърлим едно око.

А сега ви предлагаме да прочетете официалния синопсис, както и да видите официалния постер.

Тексаският рейджър Дейвид Кингстън (Лиъм Хемсуърт) разследва серия убийства в малък град, пропит от влиянието на харизматичния проповедник Ейбръхам Брант (Уди Харелсън). Скоро рутинното разследване се превръща в лична вендета за рейнджъра, който трябва да разреши случая, преди да загуби всичко в мистериозния град.

the-duel-poster-1

Режисьор на „The Duel” e Кийрън Дарси-Смит, а в ролите освен Уди Харелсън и Лиъм Хемсуърт влизат и Уилям Хърт, Алис Брага, Емори Коен, Уилям Садлър и др.

Премиерата е 24-и юни.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments