Той помни всичко, но не знае всичко.

След творческия неуспех на без-Борновия „spin-off” „Наследството на Борн” на Тони Гилрой и Джереми Ренър, Джейсън Борн се завръща с гръм и трясък към франчайза, който предефинира екшън жанра и шпионския филм в частност. При това го прави под вещото ръководство на тандема Мат Деймън и Пол Грийнграс, които, без по никакъв начин да омаловажаваме труда на Дъг Лаймън („Самоличността на Борн”), са основните виновници за продължителния творчески и финансов успех на поредицата.

Първата Super Bowl реклама на „Джейсън Борн” беше доста ефективна и ни показа всичко, което бихме искали от един нов филм от поредицата – тотален „badass” Борн, качествени ръкопашни двубои и екшън на кило. Новият трейлър, който дебютира тази сутрин, ни предлага същото, но в много по-големи количества, а в допълнение ни дава и известна представа (без подробности) за историята. Също така получаваме и първия си поглед към Алисия Викандер и Джулия Стайлс, както и доста повече екранно време за Томи Лий Джоунс и лошия „asset” Венсан Касел.

Update: Вижте трейлъра ексклузивно с български субтитри, засега само при нас!

Супер! Предполагаме, че отношението ви към видяното ще се определи от това дали очаквате „Джейсън Борн” да бъде в стила на предишните филми или искате да е нещо различно. Ако е второто, вероятно не сте от най-ентусиазираните, но ако е първото, би трябвало да сте доволни (като нас). Да, и ние мразим повторенията до откат, но реално и първите три филма от поредицата са едни и същи, а в същото време са и доста различни, така че имаме същите надежди и за този филм.

И последно, колко наивни сме били дори да допуснем мисълта, че този път Грийнграс може да ни предложи нов стил с малко по-стабилна визия и не чак толкова френетичен монтаж (който засилва кофти ефекта на друсащата се камера), при положение, че това си е неразделна част от поредицата.

плакат на Джейсън Борн

Режисьор на „Джейсън Борн” („Jason Bourne”) е Пол Грийнграс, който е и сценарист наравно с Мат Деймън и Кристофър Роуз. Продуценти са Франк Маршал, Грег Гудман, Бен Снит, както и Грийнграс и Деймън. В ролите са Мат Деймън, Венсан Касел, Томи Лий Джоунс, Алисия Викандер, Джулия Стайлс, Риз Ахмед, Неве Гачев и други.

Премиерата е предвидена за 29 юли 2016.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

11 Comments

 1. Мен много ме радва, точно стила на старите е.
  ….трябва някой ден да намеря време и за книжките, ама……

  1. Книгите нямат почти нищо общо с филмовата поредица освен имената на героите. И някои от местата, на които се развива действието в тях ги има като easter eggs във филмите. Като махнем това, са си доста готини шпионски трилъри, пробвай ги 🙂 !

 2. Със сигурност ще е по-добър от предишния ,но 3-ката си остава най-добър за сега

 3. Грийнграс е адски добър в това, което прави. Не съм супер ентусиазиран от видяното, но ще го гледам.

 4. Мен ме изкефи доста. А Касел ще разцепи, макар че едва ли ще ми стане по-любим от Карл Ърбан, който в „Превъзходството“ е супер хубав. 🙂

  1. Защото ми е любимият (засега) „асет“ от поредицата. Не е ли очевидно?

  2. хъх, поръждясали са ми спомените от поредицата явно. 🙁

 5. В трейлъра екшъна е доста по-ясен и … „холивудски“ . Даже малко ми липсва клатещата се камера :). Но все пак изглежда доста яко, де. Някъде бях чел, че събитията околу Едуард Сноудън са вдъхновили Грийнграс и Деймън да подхванат отново персонажа, а това звучи доста яко, като се замисля, как биха го адаптирали в стила на Борн.

 6. Да, даже и ние сме писали за това – говореха за „пост Сноудън свят“, където всичко вече е различно. Не случайно му споменават името и в самия трейлър. 🙂