The Goon, и неговия колега Франки
The Goon, и неговия колега Франки

Съвсем бяхме забравили за „The Goon” и нищо чудно – от края на 2012 не сме имали повод да пишем за проекта, който от години се мъчи в безумна предпродукция. За щастие, сега отново се възражда (до известна степен) и можем да благодарим на „Дедпул” за това. След успеха на „the merc with a mouth”, „The Goon” вече не изглежда чааак толкова невъзможен, нищо че е PG-13 анимация, категорично насочена към по-големите.

Ако не помните за какво става дума (или никога не сте знаели), „The Goon” е екранизация по едноименния комикс за купчина мускули, позната само като The Goon, и неговия колега Франки. На теория двамата работят за страховит мафиот, но обикновено си пропиляват дните, забърквайки се в „други машинации” – обикновено това са бандите зли зомбита, чийто шеф е небезизвестният Безименен Зомби Свещеник.

The Goon

През 2012 „The Goon” имаше и успешна Kickstarter кампания и събраните средства отидоха за пълнометражен „animatic” (анимиран сториборд), който да бъде представен на студията с надеждата някой най-накрая да се излъже и вложи някой и друг долар.

Екранизацията на „Blur Studios” се подготвя от години и по нея – все още! – работят Дейвид Фичър, създателят на комикса Ерик Пауъл, Кланси Браун и Пол Джиамати, които се надяват да озвучават главните роли, и режисьорите Джеф Фаулър и Тим Милър. Да, точно този Тим Милър – режисьорът на „Дедпул”. Ето какво казва самият той за нечовешките усилия и шансовете на проекта:

„Ако „Дедпул” е поставил студиото поне донякъде в светлините на прожекторите, ние искаме да ги използваме за „Goon”. Затова напоследък работим доста по него и миналата седмица имахме записи. Смятам, че има връзка – „Дедпул” определено доказа, че има пазар за такива неща… „Goon” има огромно сърце, много комедия и много от нещата, които според мен бяха успешни в „Дедпул”, така че не е пресилено да ги сравним и да си кажем, че светът е малко по-готов, отколкото беше преди…

Преди да направим нашата Kickstarter кампания, обиколихме студията. Джеф и аз, понякога Финчър, понякога Джош Донън, ходихме при всички студия и представяхме „The Goon”. Имахме страхотно представяне, тестов клип и всички материали. Тогава ставаше дума за бюджет от 50 милиона и никой не се нави. На всички им хареса, но никой не искаше да участва. Затова преработихме цената и решихме отново да се пробваме, но това беше точно преди идеята за Kickstarter кампания. Казахме си „Майната му, ще пробваме Kickstarter и след това ще покажем на студията буквално целия филм – ето го филма, няма нужда да ме слушате как обяснявам какво ще представлява, направо може да го гледате”…

Знам, че е досадно за феновете, които участваха в Kickstarter кампанията, и съжалявам, защото хората бяха толкова щедри и ни дадоха спечелени с труд пари… Използвахме парите за 85-минутен „animatic” за филма. Показахме го на Финчър и работихме по него, след като получихме забележките му…

Все още не сме започнали отново да обикаляме студията, но без да издавам имена, мога да ви кажа, че получихме доста обаждания, което не се беше случвало от години. „Чухме, че имате някакъв проект „Goon”, кога можем да го видим, какво можем да видим?” С Джеф презаписахме част от диалога за анимирания сториборд и следваща седмица ще запишем още с много известна кинозвезда. Знаем, че имаме истински шанс и искаме да се подготвим възможно най-добре.”

Силно се надяваме скоро да имаме още поводи да пишем за „The Goon” – въпреки че преди да чуем за екранизацията не бяхме запознати с комикса, още първият тест тийзър ни запали. И още как. Разчитаме на Милър и Финчър да продължават да работят по въпроса, а вие можете да разчитате, че ние ще ви държим в течение.

goon-4

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *