След дебютния си филм “Palo Alto”, който беше адаптация по разкази на Джеймс Франко и получи смесени отзиви от критиката, Джия Копола набелязва следващия си проект. Заглавието на филма е „Secret Life of the Lonely Doll” и ще бъде базиран по едноименния роман на Джийн Нейтън.

Сега стана ясно, че към проекта се присъединяват прекрасните Наоми Уотс и Джесика Ланг. Сценарият ще бъде дело на Мерит Джонсън („In Treatment”, „Temple Grandin”). На хартия всичко изглежда отлично. Снимките се очаква да започнат съвсем скоро.

Предлагаме ви кратък синопсис, взет от самата книга:

През 1957 е публикувана книга за деца с името „The Lonely Doll”. С розово-бели корици и снимка на кукла с големи очи, тя печели вниманието на младите момичета и прави авторката Деър Райт знаково име. Близо 40 години след публикацията, тиражът е изчерпан, но книгата не е забравена.

Когато снимката на корицата достига до журналистката Джийн Нейтън един следобед, тя започва търсене на книгата и в последствие на нейния автор. Нейтън открива Деър Райт да изживява последните си дни в обществена болница в Ню Йорк. През следващите пет години Нейтън събира парчетата от странния живот на Райт, изпълнен с блясък и болезнена изолация, за да създаде изумителната биография на една жена, която е водела борба за свобода от затвореното си детство чрез изкуството, което е създавала.

 

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *