Аби Лий

От месеци не сме писали за няколко пъти спираната и отново възкръсваща в различна форма предстояща екранизация на „Тъмната кула“ на Стивън Кинг. След като похарчихме доста усилия и надежди по първоначалните и изключително амбициозни опити страхотната поредица на Кинг да бъде прехвърлена едновременно на малкия и големия екран, сега подхождаме със съмнение към всеки нов слух.

Последно ви представихме новия режисьор на екранизацията – Николай Арсел, а сега получаваме отлична възможност да наваксаме малко с кастинг слуховете. Въпреки че някои колеги отвъд океана ги представят като факти, ние отказваме да се ангажираме, докато не видим поне някоя снимка, по възможност придружена от официален синопсис. Засега всичко ни се струва много несигурно, а и вече извървяхме целия този път (няколко пъти) и сме малко по-предпазливи.

Поводът за тази новина всъщност е доста вероятното присъединяване на Аби Лий („Лудия Макс: Пътят на яростта“) – повече за евентуалната ѝ роля може да прочетете по-долу, но първо да споменем към кого се присъединява… може би. Според последните слухове в главните роли ще видим Идрис Елба и Матю Маконъхи. Ако на първо четене ви се струва добър екип, имайте предвид, че Елба се спряга за ролята на Роланд, а Маконъхи за злодея „Мъжа в черно“.

Мконъхи и Елба

Много харесваме и двамата и по принцип не сме против изненадващи кастинг решения, които понякога се оказват доста добри. Но в случая имаме чувството, че някой просто се е объркал или може би нарочно ни подлъгват от Sony и MRC (новите надзиратели на проекта за кино и ТВ). Ако действително Елба е в ролята на Роланд, „Тъмната кула“ значително се променя, но както вече казахме, няма да го обсъждаме, докато не видим поне снимка. Всъщност след толкова напразни надежди и разочарования, и трейлър може да не е достатъчен, за да ни убеди, че нещо се случва.

Но да се върнем на повода за тази обобщаваща новина – присъединяването на Аби Лий. Изненадващо (или може би не, имайки предвид колко неизвестни има покрай този проект), не е съвсем ясно каква ще е ролята ѝ – информацията, която имаме е, меко казано, противоречива. Героинята се очаква да е „главният женски персонаж“, но пък се казва Тирана, което вероятно смущава доста от феновете. Ако сте от тях и смятате, че въобще няма такъв образ в книгите, не сте чак толкова далеч от истината – Тирана се появява в седмата книга, където ролята ѝ не е никак голяма и в никакъв случай не може да се нарече „главен персонаж“. И за да е пълно объркването, героинята се описва като „секси и опасна“ и също така, с „изкуствена човешка кожа и студени очи като на змия“.

Дали действително има толкова сериозни промени или просто друга героиня е била преименувана? Не е ясно, но се надяваме скоро да получим повече информация или поне някое официално потвърждение. Първият филм, който засега се нарича просто „The Dark Tower“, е планиран за 13 януари 2017, но датата сигурно ще се промени, ако снимките не започнат скоро.

Аби Лий

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

 1. Хахахахахахаха 😀

  Сигурно разговорът с Елба е минал горе долу така:
  -Начи, Идриска, ше играеш там един Дъ Дарк Мен…
  -?!
  -Е смисъл Дъ Мен ин Блек му викат нали…
  -?!?
  -Мда, та него ше го играе Матю…

 2. Малоумен кастинг. Иначе Аби Лий е супер – прилича на извънземно… но на адски секси извънземно.