Последно писахме за вдъхновения от една от най-големите екологични катастрофи в света „Deepwater Horizon” преди почти две години, когато филмът беше все още в зародиш и се очакваше да бъде режисиран от Дж. С. Шандор. Оттогава насам проектът доста се измени и разви – в крайна сметка за режисьор беше избран Питър Бърг, а главната роля отиде при Марк Уолбърг, но по една или друга причина изпадна от радара ни и не сме следили развитието му до този момент, в който се включваме с първия тийзър трейлър.

Deepwater Horizon” разказва историята на хората, работещи на реално съществуващата, едноименна нефтена платформа, разположена на 40 мили от брега на Луизиана, на която на 20 април 2010 година експлозия причинява най-голямото замърсяване в историята на Съединените щати и, както вече споменахме, една от най-ужасните екологични катастрофи в света, причинени от човешка ръка. По време на инцидента на платформата има екипаж от 126 човека, 11 от които намират смъртта си, а 17 са тежко ранени.

Освен Уолбърг, във филма участват Кърт Ръсел, Джон Малкович, Кейт Хъдзън, Джина Родригес и Дилън О’Брайън. Вижте първия тийзър.

Доста по-доволни щяхме да сме, ако режисьор беше останал Дж. С. Шандор. Едно време много се кефихме на Питър Бърг („Very Bad Things” все още ни е супер любим), но с всеки следващ филм той се отдалечава все повече и повече от това, което харесвахме в него. Участието му в даден проект вече предизвиква недоволство, а не ентусиазъм. И понеже сме тръгнали с хейта, да споменем, че нямаме идея защо някой би сметнал, че болезнената патетика „Последният оцелял” има някакви реални качества.

Иначе обичаме подобни филми („Перфектната буря” е очевиден пример) и съвсем малко ни трябва, за да сме доволни (в известна степен дори и със скорошния „Часът на героите” ни се получи), така че със сигурност ще гледаме „Deepwater Horizon”. Най-малкото, както личи и от тийзъра, техническата презентация ще е впечатляваща, което за нас е голям плюс.

Вижте и няколко снимки и един постер.

deepwater-horizon-img02-20160324 deepwater-horizon-img04-20160324 Кърт Ръсел Марк Уолбърг deepwater-horizon-mark-wahlberg-img01-20160324 Питър Бърг и Марк Уолбъргплакат

Режисьор на „Deepwater Horizon” е Питър Бърг, а в ролите са Марк Уолбърг, Кърт Ръсел, Джон Малкович, Кейт Хъдзън, Джина Родригес, Дилън О’Брайън и други.

Премиерата е 30 септември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

6 Comments

  1. Филма ще е си е холивудско шоу, особено с тези актьори. А тази авария е най-тежкото(а не едно от най-тежките), нейните мащаби все още не могат да се изчислят. Може би само Фукушима има потенциала да я изпревари с много обиколки, но никога няма да ни кажат каква е реалността.

  2. На мен пък ми се струва, че това ще е яко. А Кърт Ръсел все едно е застинал във времето, ебаси изрода 😀

    1. Ми да, обичам да гледам филми с актьори, които ДВА ПЪТИ са били номинирани за Оскар и ДВА ПЪТИ са били номинирани за Златен Глобус 😉