Дж. С. Шандор

Сценаристът-режисьор Дж. С. Шандор („All ls Lost” „Margin Call”) ще поеме режисьорската отговорност за дълго подготвяния проект на продуцента Лоренцо ди Бонавентура „Deepwater Horizon”, който ще разкаже историята на хората, работещи на реално съществуващата, едноименна нефтена платформа, разположена на 40 мили от брега на Луизиана, на която на 20 април 2010 година експлозия причинява най-голямото замърсяване в историята на Съединените щати и една от най-ужасните екологични катастрофи в света.

Summit Entertainment and Participant Media печелят правата за екранизиране на сюжета през 2011 година след жестоко наддаване и от тогава проекта претърпя доста промени. Най-новата версия на сценария е дело на Матю Майкъл Карнахан („Z-та световна война” и „The Kingdom”) и според слуховете филмът ще представлява по-скоро история за оцеляване, отколкото някаква морална „проповед” за опасностите от екологични замърсявания.

Ето какво споделя Бонавентура:

Deepwater Horizon” е проект, който обичам. Най-интригуващите подробности около историята са за проявения героизъм на хората, които в момента на срутването на платформата са върху нея – как се опитват да се спасят и да помогнат на човека до себе си. Именно за това ще разкажем във филма, който донякъде може би ще напомня „Перфектната буря”.

От работния екип, наброяващ 126 души, по време на инцидента изчезват 11, а 26-ма са ранени. Със сигурност ще има възможност да се обърне внимание на по-голяма част от човешките съдби, свързани с това нещастно стечение на обстоятелствата – за това разчитаме на сценарната „плънка” и на режисьорското майсторство на Шандор, който в момента завършва работа по „A Most Violent Year” с участието на Оскар Айзък и Джесика Частейн.

В момента за „Deepwater Horizon” не се знаят други подробности – нито кои актьори ще бъдат ангажирани, нито кога ще стартират снимките (говори се за идната зима, но не е сигурно), а да се обсъжда премиерна дата е неразумно рано. Ще очакваме…

Платформата Deepwater Horizon

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *