Знаехме, че след като Disney купиха Lucasfilm, появата на нов „Индиана Джоунс” е неизбежна (особено пък сега, след мега-успеха на „Междузвездни войни: Силата се пробужда”) и след множество слухове, спекулации, подхвърляне на „лафове” и изказвания на различни членове на творческия екип на поредицата, петият филм вече е потвърден.

В официално прессъобщение Disney обявиха, че на 19 юли 2019 г. Индиана Джоунс ще се завърне за пето, все още неозаглавено, епично приключение със Стивън Спилбърг като режисьор и Харисън Форд в ролята на емблематичния археолог (поне засега, идеята за нов актьор за ролята на Инди остава на заден план). Също така, на продуцентското столче отново ще седнат ветераните Катлийн Кенеди (настоящ директор на Lucasfilm) и Франк Маршъл.

Ето какво споделя председателят на Disney Алън Хорн:

Индиана Джоунс е един от най-великите герои в историята на киното и нямаме търпение да го върнем на екран през 2019-та. Рядко има такава перфектна комбинация между режисьор, продуценти, актьор и роля и не бихме могли да сме по-развълнувани да тръгнем на това приключение с Харисън и Стивън.

Знаем, че тази новина ще предизвика доста силни чувства и интернет ще избухне с тонове коментари (клипчета, гифове и всякакви други чудесии), посветени на възрастта на Форд, алчността на Disney, на това колко е лош „Индиана Джоунс и Кралството на Кристалния череп”, на „изнасилените” детски спомени и как поредицата трябва да бъде оставена на мира и т.н. и т.н. (очакваме и „Силата се пробужда” да бъде споменат), но нека да кажем защо ние сме по-скоро доволни.

Ние намираме „Индиана Джоунс 5” със Спилбърг и Форд начело за необходимост. Просто идеята, че заради „Кралството на Кристалния череп” един от най-великите франчайзи в историята на киното ще свърши на минорна нота, не ни дава мира, а предполагаме и на всички фенове. И в този ред на мисли, всички, които са творчески ангажирани с тази поредица от самото ѝ начало, просто са длъжни да ни осигурят един достоен завършек.

Смятаме, че имаме шансове за такъв, тъй като сме сигурни, че Стивън Спилбърг си е взели поука от творческия неуспех на „Кристалния череп” и този път ще направи филма в „old school” стил, точно както ни обещаваше в началото – с по-малко компютърни ефекти и реални декори и каскади. Още повече, че вече има „Лудия Макс: Пътят на яростта” и „Междузвездни войни: Силата се пробужда” за пример.

Засега приключваме. С развитието на проекта – до 19 юли 2019 има адски много време – ще имаме предостатъчно възможности да обсъждаме евентуалните участия на Джордж Лукас и Шая Лебьоф, възможни заглавия, макгафъни и всякакви други неща.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *