Както толкова често става в Холивуд, два предстоящи проекта се изправят един срещу друг в директна конкуренция и макар този път да са на различни арени, просто няма как да избягат от непрестанните сравнения, дори преди да са излезли на екран. Става дума, разбира се, за телевизионния „All The Way” на Джей Роуч с Брайън Кранстън и „LBJ” с Уди Харелсън на Роб Райнър, които са посветени на американския президент Линдън Б. Джонсън – встъпването му в длъжност след смъртта на Кенеди и последвалия му мандат, вече като избран от народа президент.

Първи до финалната права ще стигне „All The Way” на HBO и с наближаването на премиерата беше крайно време да получим първи трейлър. Досега бяхме виждали само снимка на неразпознаваемия Кранстън, но е съвсем друго да видиш част от изпълнението му в кадри от филма. Имайте предвид обаче, че в случая става дума по-скоро за 60-секунден тийзър.

Никога не сме държали на физическата прилика, когато става дума за кинопревъплъщения на действителни личности, но трябва да признаем, че Кранстън изглежда впечатляващо. Още когато видяхме първата снимка, знаехме, че предстои да гледаме нещо наистина забележително – дори и филмът да не е особено добър, няма начин Кранстън да не прави уникална роля. Освен на изключителния външен вид, той може да разчита и на сериозния си театрален опит, защото точно бродуейската пиеса „All The Way” му спечели наградата „Тони” през 2014 г. Ето какво казва режисьорът за изпълнението на главната си звезда:

„Физически и емоционално Брайън изцяло се превъплъщава в LBJ. Точно снимахме него и Лейди Бърд в Овалния офис след убийството на Кенеди. LBJ е “случайният президент”. За да го подкрепи, Лейди Бърд докосва лицето му. Ние се стопихме, сякаш се върнахме назад във времето и станахме свидетели на личен, сърцераздирателен момент между тези велики личности.”

От друга страна, скоро сигурно ще видим трейлър и на „LBJ”, където, не се съмняваме, Уди Харелсън също ще направи супер роля. Честно казано, на този етап ни е трудно да преценим кой от двата проекта за президент Джонсън ни изглежда по-обещаващ, така че ще ви държим в течение с развитието и на двата фронта.

Режисьор на „All The Way” е Джей Роуч, а в главните роли са Брайън Кранстън (Линдън Б. Джонсън), Антъни Маки (Мартин Лутър Кинг), Мелиса Лио (Лейди Бърд Джонсън), Стивън Рут (Дж. Едгар Хувър), Брадли Уитфорд, Марк Ричардсън, Франк Лангела и други.

Премиерата е на 21 май по НВО.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *