Дон Чийдъл

Покрай вчерашната реклама на биографичния филм за Чет Бейкър „Born to Be Blue” с Итън Хоук, открихме, че не сме отбелязали първия трейлър на „Miles Ahead” на Дон Чийдъл, който влиза в ролята на джаз-иконата Майлс Дейвис. Непростим пропуск, дори и да не очаквахме филма с огромен интерес.

Затова, без излишно размотаване, в традицията на чудесната българска поговорка „по-добре късно, отколкото никога”, бързаме да поправим грешката си и да ви представим трейлъра, а като допълнение към него прибавяме и два клипа, които също не са нови, но не получиха толкова широко отразяване.

И тук, както и при „Born to Be Blue”, откриваме елементи на класическия биографичен филм, но ни се струва, че „Miles Ahead” ще е далеч по-разчупен и в тонално, и в чисто драматургично отношение. Може би оставаме с подобно впечатление, защото Майлс Дейвис е доста по-ексцентричен и интересен образ от Чет Бейкър. Не знаем доколко е коректно подобно изказване и сравнение, но поне такова е нашето усещане.

Дон Чийдъл

Дон Чийдъл като Майлс Дейвис

Режисьор на „Miles Ahead” е Дон Чийдъл, който е и съсценарист наравно със Стивън Бейгълман („Get on Up”), както и изпълнител на главната роля. На екран ще видим още Юън Макгрегър, Майкъл Сталбърг, Емаяци Корналди, Кийт Станфийлд, Морган Уолк и други.

Премиерата е 1 април.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments