Тай Шеридан

С изненада установихме, че последно сме писали за предстоящата екранизация на „Ready Player One“ на Ърнест Клайн (романът е издаден у нас като „Играч първи, приготви се“) преди година, когато стана ясно, че режисьор ще е Стивън Спилбърг. Без съмнение отлична новина – нямаме търпение да видим качествена, мащабна и оригинална фантастика на Спилбърг, но за съжаление, ще трябва доста да почакаме, защото премиерата беше отложена за далечния 30 март 2018 г. Точно така, 2018-та, защото първоначалните планове за Коледа 2017 г. го поставяха в директен сблъсък със „Star Wars: Episode VIII“.

Да, действително ще има доста да почакаме, но междувременно Спилбърг постепенно събира екипа актьори и покрай последната кастинг новина използваме да наваксаме и с пропуснатите. Тази седмица стана ясно, че в главната роля на тийнейджъра Уейд Уотс ще видим Тай Шеридан, който постепенно натрупва доста качествена филмография. Все още не сме чели романа (търпеливо си чака реда в библиотеката – имаме предостатъчно време до 2018-та), така че не можем да преценим дали е подходящ избор, но имаме пълно доверие на Спилбърг, а и самият Шеридан ни прави добро впечатление.

Той ще е и в доста добра компания – досегашният кастинг включва очарователната Оливия Кук („Bates Motel“), която ще влезе в главната женска роля, и Бен Менделсон, който – без съмнение – ще е страхотен в ролята на злодея Нолън Соренто. Менделсон („AnimalKingdom“, „KillingThemSoftly“, сериалът „Bloodline“, предстои да го видим и в „Rogue One: A Star Wars Story“) досега не ни е разочаровал и се съмняваме да почне под надзора на Спилбърг.

През 2044 година реалността представлява грозна картинка и всички хора прекарват времето си във виртуален свят на име OASIS, като по този начин избягват енергийната криза и главоломното нарастване на населението. Създателят и собственик на софтуера, който поддържа гигантската игрова платформа, умира. Оказва се, че той е завещал несметните си богатства на онзи, който успее да открие всички следи, оставени в системата, да събере определен брой ключове и да разкрие посланието, скрито зад три „врати”.

Парите са много и това променя света: хората изоставят всичко в търсене на следите, но за да ги открият, трябва да се превърнат в експерти на тема „поп-културата на 80-те”. Защото всичко от 80-те – от телевизия до музика и кино, е било в основата на израстването на създателя на OASIS. Смъртта му неволно трансформира жадните за наследство в спецове по история.

Тийнейджърът УейдУотс се натъква на първата следа, но скоро бива обкръжен от играчи, които са готови да го убият, за да се доберат до наградата. За да оцелее, Уейд трябва да спечели и да се изправи срещу реалния свят, от който той (а и всички останали) винаги са се стремели да избягат.

Ready Player One“ се очертава все по-обещаващ, но както вече споменахме, тръгва по кината чак на 30 март 2018 г.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *