Спилбърг ще режисира екранизацията на „Ready Player One”

Носител на наградата „Прометей” за 2012 г. „Ready Player One” на Ърни Клайн е изключително любопитен фантастичен роман и проектът по екранизирането му привлича доста внимание. За режисурата бяха спрягани едни от най-големите имена, работещи в момента, сред които Робърт Земекис, Кристофър Нолан, Питър Джаксън, Едгар Райт и Матю Вон, но сега  Deadline съобщават, че със задачата се е заел най-големият от всички – Стивън Спилбърг.

Реално погледнато, Спилбърг е подходящ избор за всеки един проект, но в конкретния случай е направо идеален, тъй като голяма част от неговите произведения (като режисьор и продуцент) са послужили за вдъхновение на романа, в който има стотици поп-културни препратки от 80-те. Ето за какво става въпрос:

През 2044 година реалността представлява грозна картинка и всички хора прекарват времето си във виртуален свят на име OASIS, като по този начин избягват енергийната криза и главоломното нарастване на населението. Създателят и собственик на софтуера, който поддържа гигантската игрова платформа, умира. Оказва се, че той е завещал несметните си богатства на онзи, който успее да открие всички следи, оставени в системата, да събере определен брой ключове и да разкрие посланието, скрито зад три „врати”.

Парите са много и това променя света: хората изоставят всичко в търсене на следите, но за да ги открият, трябва да се превърнат в експерти на тема „поп-културата на 80-те”. Защото всичко от 80-те – от телевизия до музика и кино, е било в основата на израстването на създателя на OASIS. Смъртта му неволно трансформира жадните за наследство в спецове по история.

Тийнейджърът Уейд Уотс се натъква на първата следа, но скоро бива обкръжен от играчи, които са готови да го убият, за да се доберат до наградата. За да оцелее, Уейд трябва да спечели и да се изправи срещу реалния свят, от който той (а и всички останали) винаги са се стремели да избягат.

Да, това определено е подходящ материал за Спилбърг. Според информацията, той трябва да започне работа по филма веднага след приключването на снимките на „The BFG” по Роалд Дал, но като знаем как е наредил възможните си проекти, никак не сме сигурни, че точно „Ready Player One” ще е следващият. Ще стискаме палци здраво, защото ни е жизнено необходимо да снима възможно най-много фантастични проекти.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *