Born to Be Blue” с Итън Хоук

След кратък фестивален живот, на 25 март музикалната биографична драма на Робер БудроBorn to Be Blue”, в която Итън Хоук влиза в ролята на джаз иконата Чет Бейкър, ще тръгне в киносалоните и беше крайно време да видим трейлър. В основата на филма, чието действие се развива през 60-те години на XX в., е стремежът на Бейкър да се върне под светлините на прожекторите и да се възстанови от личното падение, което следва овациите, пожънати през 50-те за майсторството му с тромпета.

http://www.youtube.com/watch?v=qS6mDnsujX8

Изглежда като класически (не особено оригинален) биографичен филм, но отзивите от фестивалния му показ са предимно положителни – със специален акцент върху изпълнението на Хоук. Като прибавим и факта, че е доста трудно да се продаде подобен, специфичен проект и има някаква логика рекламата да е по-„традиционна”, оставаме положително настроени към филма и се надяваме да го видим на голям екран.

Вижте и официалния постер, както и един малко по-подробен синопсис.

плакат

В края на 60-те години екип се ангажира да заснеме филм за живота на Чет Бейкър (Итън Хоук) – той самият участва в него и междувременно започва страстна връзка с Джейн (Кармен Еджого), актрисата, която във филма е ангажирана за ролята на негова любовница. Надеждата на гениалния музикант за по-светло бъдеще е попарена от брутален побой, който му е нанесен на безлюден паркинг. Снимките на филма са спрени, а кариерата на тромпетиста изглежда приключила, тъй като той губи всичките си предни зъби. Бейкър решава, че няма да се предаде лесно, и с подкрепата на Джейн воюва отново за мястото си сред музикантите на онова особено творческо и свободно по дух време – приятеля и партньор Дизи Гилеспи (Кевин Ханчард), съперника Майлс Дейвис (Кедър Браун) и продуцента, с който работи (в ролята Калъм Кийт Рени).

Режисьор на „Born to Be Blue” е Робер Будро („That Beautiful Somewhere”), а в ролите са Итън Хоук, Кармен Еджого, Калъм Кийт Рени, Стивън Макхати, Тони Напо, Кевин Хенчард, Кедър Браун, Кейти Боланд и други.

Премиерата е 25 март.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Проникновените включвания на Mariola преместват цели планини на мисълта.