Верховен

Имаше време, когато при появата дори и на най-мъничката, откъслечна информация или   слух за евентуален нов проект на Пол Верховен зарязвахме всичко, което правим в момента, и се захващаме да пишем новина, но след поредица „фалшиви тревоги”, вече не сме такива ентусиасти и предпочитаме да поизчакаме или пък въобще да не пишем нищо, за да избегнем поредното разочарование.

Разбира се, при положение, че става въпрос за един от най-любимите ни режисьори, не винаги ни се получават нещата – дето се вика, сърцето ни не трае. В случая, съвсем случайно попаднахме на повече от чудесния „Flesh+Blood”, който ни припомни точно колко як е Верховен, и решихме, че е време да спрем да се правим, че не забелязваме новините за евентуален нов проект.

Информацията, с която разполагаме (чрез Screen Daily), идва от Кан – както знаете, по време на фестивала се провежда и огромен филмов пазар за продуциране и дистрибуция – и гласи, че Пол Верховен е завършил кастинга и в момента търси финансиране за най-новия си проект, който е екранизация по психологическия трилър на Филип Джиан „Oh…”, разказващ за „психологическата игра на котка и мишка между бизнес дама и мъжа, който я е изнасилил – престъпление, за което тя търси отмъщение”.

Oh…” ще се продуцира от Wild Bunch, чийто ко-директор Винсент Маравал споделя:

„Кастингът е финализиран. Сценарият е много интелигентен и изцяло в стила на Верховен – изключително еротичен и перверзен, така че актрисата трябва да е подготвена за това”.

Просто идеално – едва ли има режисьор, който да се справи с темата по-добре. Все пак изнасилването в споменатия по-горе „Flesh+Blood” все още се коментира, да не говорим, че по принцип всичките му филми на Верховен са леко „rapey” и в буквалния, и в преносния смисъл.

Ще следим развитието на проекта отблизо, разбира се, ако има такова. Стискаме палци като за световно, този път да му се получат нещата – време е!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *