През 2014 година дуото Брус Макгуайър и Род Блекхърст създават четири минутния филм Night Swim, който печели редица хвалебствия и номинации от различни критици и фенове. Очевидно този успех е привлякъл вниманието на Джеймс Уан и неговата продуценска компания Atomic Monster, защото през 2018 година те купуват правата за пълнометражна адаптация.

Ето ни вече пет години по-късно и въпросният филм е факт. Разбира се, макар основната идея да е там, сценарият на Нощно плуване (Night Swim) е коренно различен и разширен до степен да позволи поне деветдесет минути действие. Брус Макгуайър се е нагърбил с режисурата и този път. Самите Atomic Monster обединяват сили с Blumhouse и Universal Pictures, а филмът трябва да се появи в началото на следващата година.

Докато чакаме това да се случи можем да видим и първия трейлър:

Не е нещо кой знае колко интересно, но най-вероятно още е и рано за по-обстоен поглед. В Night Swim Уайът Ръсел играе ролята на бившия бейзболен играч Рей Уолър, който е трябвало да се оттегли от любимата си игра поради дегенеративно заболяване. Заедно със своята съпруга Ив, дъщеря си Изи и малкия син Елиът, те се местят в нова къща с огромен басейн в двора. Надявайки се някой ден да се върне и да играе отново, Рей убеждава жена си, че блещукащия басейн ще бъде забавен за децата и ще му позволи да се възстанови по-лесно. Мрачна тайна в къщата обаче събужда зла сила, която ще повлече семейството към дълбините на ужаса и смъртта.

Представяме ви и официалния плакат:

Night Swim е режисиран и написан от Брус Макгуайър. В ролите ще видим Уайът Ръсел, Кели Кондън, Амели Хоферъл, Гавин Уорън и други.

Българската премиера е насрочена за 5 януари 2024 година.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *