IMAX поглед към „Star Wars: Силата се пробужда”

Няма не, това е положението! До премиерата ще е така, а даже и дълго след това, тъй като „куцо, кьораво и сакато” ще изказва мнение и ще обсъжда – интернет и особено кино ориентираните сайтове ще бъдат доминирани от „Междузвездни войни: Силата се пробужда”, така че по-добре свиквайте. А и не е само интернет – „Star Wars” е навсякъде, буквално! Имаме чувството, че тези дни дори порното отстъпва пред този културен „мастодонт”. И знаете ли какво? Ние се чувстваме прекрасно.

Сега по същество. Това, което ви предлагаме да видите този път, е IMAX ориентиран „featurette”, в който Дж. Дж. Ейбрамс и актьорите от филма споделят впечатленията си от работата с формáта и съпътстващата го парафинелия (и по-специално камерите), както и кратко видео, посветено на предстоящо интервю на Ейбрамс за „60 Minutes”, в което може да чуете съвсем малка част от новата музика към филма – дело, разбира се, на големия Джон Уилямс. Забавно е как Ейбрамс буквално „гийк аутва” от възможността да работи с легендарния композитор.

В добавка ви предлагаме няколко нови character постери с (освен ако отново не грешим сериозно) китайски произход, както и една „закачка”, в която по-възрастни хора реагират на трейлъра на „Силата се пробужда” и след това споделят впечатления и спомени за сагата.

плакат

За финал може да се отбиете на официалния сайт за една интерактивна обиколка на пазара на Джаку, където във филма ще може да забележите всички тези „друзя”:

Режисьор на „Междузвездни войни: Епизод VII – Силата се пробужда” („Star Wars: Episode VII – The Force Awakens”) е Дж. Дж. Ейбрамс, който е и сценарист заедно с Лорънс Касдан и Майкъл Арнд. Продуценти са Катлийн Кенеди, Брайън Бърк и самият Ейбрамс, а великият Джон Уилямс се завръща като композитор. В ролите са Харисън Форд, Марк Хамил, Кари Фишър, Дейзи Ридли, Джон Бойега, Адам Драйвър, Оскар Айзък, Анди Съркис, Донал Глийсън, Макс фон Сюдов, Лупита Нионг’о, Гуендолин Кристи, Саймън Пег, Мейси Ричардсън-Селърс, Питър Мейхю, Антъни Даниълс и Кени Бейкър.

Премиерата е 18 декември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

9 Comments

 1. @kunts

  понеже съм сигурен, че част от вас имат покани за предпремиери, исках да ви попитам, знаете ли нещо за сряда 16.12. 0т 19:00 в мол софия?
  Един колега се е уредил с две покани и понеже знае че съм старуарсохолик ще ме вземе.
  дали ще е аймакс, гледам програмата и от 17:00 е Мобидик, след това няма нищо, което ме кара да се надявам

 2. Не съм сигурен дали вечерната прожекция ще е в IMAX. Ние ще го гледаме сутринта и ще пиша какво е положението. 🙂

 3. Аймакс е, сега ми казаха……значи ще те изпреваря, пръв ще пробудя силата

 4. Абе поне ревюто да ви изпреваря, и кънтовски епизод, че ще ме присърби да го гледам.
  Иначе има ли по-ранна от 16.12 прожекция?

 5. @Riddick
  Дам, и на мен ми потвърдиха за IMAX, но не, няма да ни изпревариш. 🙂 🙂

  ПП. Има ембарго за ревюта до 17-ти, така че ще ни изпревариш със сигурност. 🙂

 6. 😀 сещам се двама – трима шизо посетители на форума, които биха го изгледали без проблем