Дейвид Финчър и Чарлийз Терън

Решението да отхвърлят два (два!) проекта на Дейвид Финчър заради неговите бюджетни изисквания вероятно може да категоризира НВО като недалновидна медия, защото всеки е наясно какво умее този режисьор. И след като не го искат на едно място, Финчър предлага услугите си… другаде. Изборът е Netflix – там, където е направил своя телевизионен дебют.

Финчър и носителката на Оскар Чарлийз Терън ще работят заедно (и като изпълнителни продуценти) по адаптацията на бестселъра „Mind Hunter: Inside the FBI’s Serial Crime Unit”, чиито автори са Джон Дъглас и Марк Олшейкър. Документалната книга представя някои от случаите на бившия специален агент Дъглас, който е преследвал серийни убийци и изнасилвачи, използвайки високотехнологични джаджи за проследяване на престъпниците. Именно Дъглас е послужил като вдъхновение за създаване образите на Джак Крофорд в „Мълчанието на агнетата” на Томас Харис и на Уил Греъм в „Червения дракон”, както и за популярната тв-поредица на CBS „Criminal Minds”.

Както и при другата поредица, продуцирана за Netflix – „House of Cards”, Финчър предлага на сценариста Брит Джо Пенал да работи по новата поредица. Режисьорът ще се ангажира с пилотната серия, но не е ясно дали ще продължи и с останалите епизоди – възможно е да реши да носи отговорността за целия първи сезон на „Mind Hunter”. За първи път проектът е подаден към НВО преди 6 години, но след като нещата се „разсъхнаха” и по повод римейка на британския сериал „Utopia”, на който Финчър щеше да е продуцент и режисьор, и беше ангажирал Гилиан Флин за сценарист, той решава, че ще прекрати понататъшните си опити за действие в тази телевизионна територия.

Все още не е решено кога точно ще се започне работата по „Mind Hunter”, но ако всички държат на Чарлийз – ще е добре да действат овреме, че току-виж се окаже „окупирана” от Джордж Милър в плен на Фюриоза… Очакваме 2016 година…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *