Разбира се съжаляваме, че не сме стъпвали в Торонто! И това чувство се умножава многократно тази година, когато „the one and only” Джим Джармуш представи лично най-новия си филм „Only Lovers Left Alive”. При това в присъствието на Том Хидълстън, Миа Васиковска и Антон Йелчин. Ако сте любопитни дали зрителите отвъд Океана задават умни въпроси – може да проследите разговора на екипа с публиката след края на прожекцията на филма в Торонто.

Междувременно бихме искали да обърнем специално внимание на снимки от филма, които предават особеното усещане за естественост и свързаност на образите, особено между Адам и Ева. Том Хидълстън описва своя герой като меланхоличен, тъжен, но и влюбен в музиката „на ниво атоми и молекули” и твърди, че единението му с Ева е като „ин и ян – светлина и тъмнина в едно цяло”. Адам е обезверен от реалността и историята на света, отчаян е от хорската жестокост и пренебрежението към културните ценности на човечеството.

Only Lovers Left Alive

Only Lovers Left Alive

Интересни детайли могат да се открият в интервюта – и на Джармуш, и на Хидълстън, свързани с партньорството им за създаването на филма: режисьорът признава, че без актьорите си не би могъл да постигне нищо, всички заедно са работили по усъвършенстването на сценария и превръщането му във филм, а Тилда Суинтън е най-верният му и непоколебим (7 години!) поддръжник в идеята да реализира този проект, както той я нарича с много обич – „Bohemian Queen of our Lifetime”.

Любовната история, в която главни герои са две изключително интелигентни и безсмъртни вампирски същества, продължава пътя си по фестивали – след Кан и Торонто, Нова Зеландия, Сараево, Сантяго, идват Рио де Жанейро, Рейкявик, Хамбург, Цюрих, Ню Йорк, Лондон, Стокхолм – да изброяваме ли още? И нали не се съмнявате колко чифта палци стискаме, за да видим филма на голям екран? Ама, както е тръгнало със списъка на авторитетни форуми, дали имаме шанс за гостуване у нас, а? И ако не могат Джармуш и Тилда, поне Хидълстън, а?…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. @ Pepper
    Ха-ха-ха! Значи някой следи отблизо личните ми пристрастия 😛

    Ама това е стара новина, от времето на моята (заслужена) отпуска – извън мрежата…
    Когато главният редактор прецени да пуснем обобщение – ще бъде отбелязано, разбира се!

    Всички сме дълбоки почитатели на Дел Торо 😀
    А аз лично – и на двамата британци, of course B|

  2. Това искам да го гледам ВЕДНАГА! Снимката със сладоледа е жестока! 😀