Update: В промеждутъка от време между написването на новината, посветена на първите снимки и плакат на „The Legend of Tarzan” на Дейвид Йейтс, и публикуването ѝ на сайта, в нета дебютира и първият официален трейлър на филма. Представяме ви го с единствения коментар, че макар и да ни допадат една-две сцени и да има няколко интересни визуални решения (доста неща ни напомнят за „Кинг Конг” на Питър Джаксън), като цяло не сме особено вдъхновени. Без да правим качествени сравнения, като че ли с по-голям интерес очакваме „Книга за джунглата” на Джон Фавро.

Следва оригиналната новина:

Преди три години за първи път се чу името на Дейвид Йейтс около проекта за пълнометражна (поредна) екранизация по историята за Тарзан и само няколко месеца по-късно беше избран актьор, който да се преобрази в човека от джунглата. Никога не сме си представяли, че стройният Александър Скарсгард, когото познаваме от доста филми и телевизионни поредици, ще рискува с тази роля, но ето, че пред очите ни са първите снимки от продукцията – и те съвсем не изглеждат зле!

Тарзан

Александър Скарсгард

С ръка на сърцето – първата ми мисъл при вида на Скарсгард на снимката с Марго Роби беше „Леле, колко прилича на Азог!” Но после бързо се окопитих, защото на почти двуметровия актьор мускулите наистина му отиват. Снимки, представящи Тарзан и любимата Джейн, са публикувани в USA Today и са си чиста фукня за зарибяване на публика – колкото повече дами и господа оплакнат очи в плочките на Скарсгард и младата красавица Марго Роби, толкова по-добре ще им излязат сметките на Warner Bros.

В останалите роли ще видим Кристоф Валц като престъпния Капитан Ром (образ, вдъхновен от белгийския крал Леополд II, който уж минава за филантроп, а обявява Конго за колония и започва нечуван геноцид спрямо местното население), Самюъл Л. Джаксън като Джордж Вашингтон Уилямс (реално съществувала личност, ветеран от Гражданската война, който се опълчва срещу крал Леополд), Джимон Хонсу като вожда Мбонга и Уилям Хърт.

Самият Скарсгард споделя някои подробности относно сюжета на филма:

„Той ще е обратен на познатата класическа история, за опитомяване на звяра от джунглата. Сега ще разкажем за един мъж, който се опитва да се сдържа, но бавно отхвърля пластовете, натрупани върху истинската му същност, и когато достига до някои диви черти от характера си, решава, че няма да ги крие.”

По повод сюжетната нишка със сърдечната тръпка, Йейтс добавя:

„По някакъв начин това е историята за две човешки същества и как те се спасяват взаимно.”

В основата все пак лежи класическият образ, създаден от Едгар Райс Бъроус (и присъствал в толкова много екранизации), но разказът започва 10 години, след като Тарзан е напуснал Конго. Името му е Джон Клейтън III, лорд Грейстоук, като той и съпругата му Джейн се радват на стил и богатство в Лондон през 80-те години на 19 век. Но миналото не е забравено и накрая се оказва, че Джон трябва да се върне в Конго като посланик на Парламента. Когато жена му и стари приятели се оказват в беда, той трябва да открие отново звяра в себе си…

The Legend of Tarzan” трябва да „полети” към екрана на 1 юли догодина – точно навреме, за да се включи в преброяването на летните блокбастъри. Поне за такъв го гласят, пък ще видим… Важното е, че имаме вяра в Йейтс – и ще очакваме най-доброто възможно творение (като се има предвид сюжета и до болка познатия герой…).

плакат

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

13 Comments

 1. лазерната епилация и стероидите са свободно разпространени ин дъ джънгъл

 2. От постерите се нагласих за епична излагация, но всъщност в трейлъра има доста добри неща. На всички ни е ясно какво ще представлява тоя филм, но ми се струва, че визуално ще има какво да предложи.

 3. Съгласен съм с Мартин, трейлъра наистина е добър, за филм, от който,никой не очаква нищо особено

 4. По-скоро изглежда прилично, да. За съжаление, прекалената употреба на CGI скапва нещата – щеше да е яко, ако беше по-суров, някак по-practical филм. Дигиталните ефекти обират от приключенския дух на историята, просто ти е адски трудно да им повярваш.

 5. Да! Да! Да! Обожавам го тоя филм. 😀 Като малък яко насирах с тия змии и пуми. На всички ни се иска да е суров и практикал, ама с такъв бюджет няма как… ще има хобит-екшън сикуънси. Интересно дали маймуните ще изглеждат по-добре от Зората и в крайна сметка кой филм за джунглата ще се окаже победител.

 6. Ужасен постер, тоест – нищо ново.
  Трйлърът не е лош и в началото дори създава много добра атмосфера. Доверили са се на Сам Джаксън и Кр. Валц за озвучването и нито една реплика от Тарзан, също плюс.
  От средата нататък си личи, че CG-то е мнооого далеч от готово. Косматите братя изглеждат много добре, но повече сцени с мятащия се по върбите Тарзан са далеч от истината, да не споменвам когато бизоните(?) прегазваха имението.

 7. Точно си мислех, че след Зората ми е малко смешно да гледам други маймуни. От друга страна – май маймуните са най-хубавото в тоя трейлър. Филмът ми изглежда много… празен.

 8. Стига с тия ребуути,римейки, сикъули, прекуъли,реимаджинейшънс и марвел сериали.искат да развалят и последният хубав кино спомен.да и въпреки че съм фен новият Стар Уорс изобщо не ме вълнува,За мен старата сага трябваше да си остане такава.