Тарзан

Дали пък не ни писна да съобщаваме за пълната липса на въображение в избора на идеи за филми? Индустрията или се хвърля да прави ремейки до откат, или се пускат в продукция най-малкото два конкуриращи се проекта, пресен пример – „битката” на Снежанките.

Constantain Films са се заели с триизмерна CGI анимационна версия на историята за отгледания в джунглата Тарзан и, да не останат по-назад, Warner Bros. планират да снимат тарзанова версия по сценария на Адам Козад. За режисьори се спрягаха Дейвид Йейтс, Сузана Уайт (позната с работата си по „Generation Kill” и „Boardwalk Empire”) и Гари Рос, като подследният отказа да е проявявал интерес – той се оттегли от поредицата „Игрите на глада” в името на лични проекти, по които иска да работи и е започнал разговори за режисурата на „The Secret Life of Houdini” – филм-приключение за прочутия магьосник.

Що се отнася до Йейтс, скоро се коментираше негов бъдещ ангажимент към драмата по мемоарите на Ема Форест „Your Voice in My Head”, която проследява тревожното, саморазрушително поведение на авторката (с ролята би се ангажирала Ема Уотсън) и нейните взаимоотношения с психиатъра й (може би в ролята Станли Тучи). Но режисьорът се отказа от този проект и предпочита да работи по „малки” филми, преди да се впусне в поредната високобюджетна авантюра. Сред плановете му е биографичен филм за Ал Капоне, озаглавен „Cicero“ с Том Харди в главната роля, който може би ще се снима по някое време догодина, и надали ще има време и/или желание да си играе с Тарзан.

Оказва се, че Warner Bros. правят дълбока преосигуровка с идеята, защото междувременно режисьорът Крейг Брюър си работи по собствена адаптация на Тарзан с уж-потенциал да се превърне в трилогия. Но за това сме говорили преди година, а нещата не са претърпели някакво революционно развитие. Кой, кога, с кой проект и дали ще го бъде – разберем ли новини от джунглата на Холивуд, ще споделим.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *