Том Хидълстън и Елизабет Олсън

Ако не броим краткия промо-клип, който се появи през септември, и остави някак добро впечатление за биографичния филм, посветен на Ханк Уилямс, този трейлър е всъщност първата ни директна, детайлна среща с „I Saw the Light” на режисьора Марк Ейбрахам. И за съжаление не изненадва с нищо. Ясно е, че като възпитаник на британската актьорска школа Том Хидълстън си е „написал домашното” и подготовката му би трябвало да е безупречна (китара, вокални упражнения, „подобаващ „кънтри”-акцент), но дали това ще е достатъчно за филма?

Признаваме си – очаквахме повече вълнение, и при все, че темата „легендарен кънтри-изпълнител” съвсем не ни е най-очаквано-любимата, искаме да сме безпристрастни и нещо да ни „закачи”, да привлече и задържи вниманието. Може би се дължи на традиционализма в правенето на подобни трейлъри (или е просто заради подхода на режисьора), но го изгледахме няколко пъти и надали ще го запомним дълго. Визията на Хидълстън напомня на образа му на Ф.Скот Фицджералд в „Полунощ в Париж”, музикалната „подложка” не е супер-впечатляваща, а подредбата на кадрите предполага, че филмът ще е очакваната драматична и биографична история, разказана от начало до край, като портрет в стар стил. Авторите на филма може да изтъкнат, че този подход е един вид „омаж” към времето, в което се развива действието, но ние не вярваме, че в XXI век някой би искал да проследи старовремска история, разказана по старовремски начин. Сега единственото, което може да ни оправи настроението, е ако самият филм ни опровергае – и се окаже, че е увлекателен и пленителен, напук на скучния си трейлър…

I Saw the Light” е създаден по биографичния роман „Hank Williams: The Biography” на Колин Ескът и проследява стремглавия възход към славата и трагичните последици, които има тя върху личния живот и здравето на кънтри легендата Ханк Уилямс, който въпреки че умира едва на 29-годишна възраст, остава неизличима следа в американската музика.

Сценарист и режисьор на „I Saw the Light” е Марк Ейбрахам, а в ролите са Том Хидълстън, Елизабет Олсън, Брадли Уитфорд, Дейвид Крумхолц, Мади Хасън, Чери Джоунс и други. Оператор на филма е самият Данте Спиноти. Тръгването на филма в разпространение е отместено във времето – след няколко есенни фестивални участия в северна Америка, последвали премиерата в Торонто, „I Saw the Light” ще се появи на екран във Великобритания на 5 февруари, а в Щатите на 25 март 2016.

За всички фенове на Хидълстън предлагаме малко споделени размисли пред Collider по повод филмите, в които участва в последните месеци.

Please enable Javascript to watch this video

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *