Ex Machina: Бог от машината

В началото на месеца Американската академия за киноизкуство и наука разпространи списък с 20 филма, които могат да се борят за приз в категорията за „Най-добри специални визуални ефекти” на тазгодишните награди „Оскар”. Сега този списък е редуциран до 10 заглавия (което всъщност е традиционната бройка на шортлиста за категорията), като отпаднали са тези, чието първоначално присъствие ни учуди. Останалите ние самите бихме избрали, само с едно-единствено изключение – на мястото на „Утреландия”, ние бихме сложили „Пътят на Юпитер” (без значение, че филмът е пълна тъпотия) или „В сърцето на морето”.

Ант-мен” („Ant-Man”)
Отмъстителите: Ерата на Ултрон” („Avengers: Age of Ultron”)
Ex Machina: Бог от машината” („Ex Machina”)
Джурасик свят” („Jurassic World”)
Лудия Макс: Пътят на яростта” („Mad Max: Fury Road”)
Марсианецът” („The Martian”)
Завръщането” („The Revenant”)
Междузвездни войни: Силата се пробужда” („Star Wars: The Force Awakens”)
Утреландия” („Tomorrowland”)
The Walk: Живот на ръба” („The Walk”)

От тези десет заглавия само пет ще получат номинация и възможност действително да спечелят „Оскар”. А кои ще са те ще разберем на 14 януари 2016, когато ще бъде обявен пълният списък с номинираните във всички категории – претендентите за някои от тях може да видите в новините ни, посветени на „Оскар” 2016.

Сега ви предлагаме да видите едно кратко видео, свързано с един от най-големите фаворити в категорията за специални ефекти – „Междузвездни войни: Силата се пробужда”. В него легендите Фил Типет, Денис Мюрен и Джон Бърг говорят за една от най-известните сцени в оригиналния „Star Wars” – сцената с холо-шаха, която е пресъздадена в новия филм по абсолютно същия начин.

88-та церемония по връчването на наградите „Оскар” ще се състои на 28 февруари в Dolby Theatre в Hollywood & Highland Center. Водещ ще бъде Крис Рок.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *