За всички, които са предполагали, че Дж. Дж. Ейбрамс ще реши да си почива – в момента и той поема (отново) ангажимент, свързан с телевизионна поредица, както много от колегите кинаджии (нека повторим: телевизията е новото кино!). Warner Bros Television се стремят да не изостават от конкуренцията и според Deadline са предложили на Ейбрамс да режисира няколко епизода и да продуцира чрез компанията Bad Robot адаптация на романа на Нейтън ХилThe Nix”. Като има допълнителна, супер-екстра – Мерил Стрийп е получила покана за участие в сериала.

Книгата е излязла от печат буквално преди няколко седмици и представлява разказ за едно цяло поколение. В главната роля е жена, която хвърля камъни по кандидата за президент на Републиканската партия и предизвиква фурор в медиите. Междувременно нейният син-неудачник се заравя в семейното минало и открива тайни, които го отвеждат чак до фамилно наследство по норвежка линия. Ето какво гласи официалния синопсис на романа:

Един Nix може да приеме различни образи, например в норвежкия фолклор това е дух, който понякога се появява като бял кон и краде деца. В забележителния дебютен роман на Нейтън Хил, Nix-ът е всичко, което обичаш и което в един ден изчезва, като отнася със себе си част от сърцето ти.

През 2011 година колежанският преподавател Самуел Андерсен-Андерсон се сдобива със собствен Nix – майка му Фей. Двамата не са се виждали в продължение на десетилетия – тя изоставя семейството докато той все още е малко момче. Сега тя се появява отново и е извършила едно абсурдно престъпление, което взривява медиите и интернет и хвърля в смут политически разделената държава.

Медиите описват Фей като радикална хипарка с нечисто минало, но доколкото е известно на Самуел, майка му е била обикновено момиче, което се омъжва за своята училищна любов. Кой образ на майка му е истинският? Две неща са сигурни – към нея са предявени сериозни обвинения и ще й бъде необходима помощта на сина й. За да я спаси, Самуел потегля на собствено пътешествие и разкрива отдавна заровени тайни за жената, която си мисли, че познава – тайни, които се простират назад в поколенията и се крият далече в Норвегия, домът на мистериозните Nix. В проучването си Самуел ще се сблъска не само с нещата, които Фей е загубила, но и със собствената си изгубена любов – и ще научи отново истината за себе си и за своята майка…

От градчето в Средния запад до Ню Йорк и бунтовете в Чикаго през 1968 година, „The Nix” разказва – чрез заразителен хумор и жестока нежност – за силата на любовта и семейството, дори и във времена на радикални промени…

The Nix” вече стана бестселър и събра доста възторжени ревюта – съвсем в реда на нещата е е Стрийп да се почувства неудържимо привлечена от сюжета, освен това тя има и желание да продуцира, заедно с Ейбрамс. Сега остава да се проследи наддаването от страна на каналите и стрийминг-платформите за правата за излъчване на тази бъдеща поредица. Узнаем ли подробности – ще споделим със сигурност!

 

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *