A Monster Calls - Патрик Нес

Истински качествените детски филми са рядкост – за нас повечето са в миналото, но „Часът на чудовището” („A Monster Calls”) има всички шансове да бъде такъв. Той е създаден по едноименния роман (носител на медал „Карнеги” за детска литература) на Патрик Нес, разглеждащ теми за куража, загубата и вярата, и разказва за 12-годишния Конър, който често е тормозен в училище и след като майка му се разболява тежко, намира утеха във фантастичен сват, пълен с чудовища и приказни истории.

Сценарият, който беше част от Черния списък за 2013-та е дело на самия Патрик Нес, режисьор е Хуан Антонио Байона („The Orphanage”, „Невъзможното”), а в главните роли са Луис МакДугал, Лиъм Нийсън, Фелисити Джоунс, Сигорни Уивър и Тоби Кебъл.

Вижте първия тийзър трейлър, който късно снощи беше разпространен от Focus Features.

Тийзърът не разкрива много, но според нас изглежда чудесно. На базата на творческия екип и изходния материал, смятаме, че имаме шанс за наистина добър детски филм.

В добавка ви предлагаме една сканирана снимка от испанско списание (която си държим на десктопа от месеци), на която може да видите Лиъм Нийсън в motion-capture костюма си, който впоследствие ще бъде превърнат в дърво от майсторите на специални ефекти (а ако знаете езика, може да научите и допълнителни подробности за филма).

A Monster Calls

За финал, вижте синопсис на българското издание на романа на Нес, а ревю може да намерите при нашите приятели от „Книголандия” и „Аз чета”.

Чудовището се появява след полунощ. Както винаги. Но това не е чудовището, което Конър очаква. Той очаква чудовището от кошмарите си, това, което идва почти всяка вечер, откакто майка му започна лечението си. Чудовището с тъмнината, вятъра и виковете. Това чудовище е нещо различно обаче. Нещо древно, нещо диво. И иска възможно най-опасното нещо от Конър. Иска истината.

Патрик Нес създава историята по идея на Шавон Доуд, чиято преждевременна смърт от рак, не ѝ дава възможност сама да я напише.

„Часът на чудовището” е изключителен роман за загубата и как да продължим след нея.

Режисьор на „A Monster Calls” е Хуан Антонио Байона („The Orphanage”, „Невъзможното”), а в ролите са Луис МакДугал, Лиъм Нийсън, Фелисити Джоунс, Сигорни Уивър, Тоби Кебъл, Жералдин Чаплин и други.

Премиерата е 14 октомври 2016.

A Monster Calls

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Филмът въздейства по-силно от книгата, което е рядкост. Следващият „Джурасик парк“ е в добри ръце.