Брадли Купър готви сценарий по „Хиперион”?!

Първата ни мисъл беше, че това е шега, при това доста забавна. Но след кратък размисъл, установихме, че идеята не е чак толкова странна – в крайна сметка, защо не? След като доктор Рос режисира филм като „Лека нощ и късмет.”, защо Брадли Купър да не напише сценарий за екранизация на „Хиперион” на Дан Симънс? Единственото, което ни притеснява е, че „Хиперион” е абсолютна класика в жанра, изключително сложна за пренасяне на екрана и една от най-най-любимите ни книги.

Но все пак на този етап предпочитаме това рисковано начинание пред пълния застой по проекта, който преди няколко години щеше да се режисира от неподходящия за целта (по наше мнение) Скот Дериксън. Както обикновено, запазваме правото да дадем мнение, чак след като се намери режисьор, ако въобще се стигне дотам.

Ето какво казва актьорът (Charlie Rose), който е подготвил „трийтмент” на екранизацията заедно с приятеля си Конал Бърн и след това го представил на продуцента Греъм Кинг:

„Отидохме при Греъм Кинг, който държи правата за „Хиперион” и аз казах „Знам, че е много дръзко начинание, но би ли прочел идеята ни? Мисля, че имаме начин да разкажем тази история.” И сега преговаряме да напишем сценария. Опитваме се да започнем нещо. За мен идеалният случай е да режисирам, но няма начин.”

Да, това поне е сигурно. Но след като е избрал „Хиперион” поне знаем, че е фен и има вкус.

Така или иначе засега шансовете този сценарий да бъде написан, камо ли да стигне до големия екран не са големи, но поне нещо се случва. А ако идеята на Купър и приятеля му е прилична, може някой по-опитен сценарист да напише един финален вариант и да привлече качествен режисьор. А после той ще си избере супер актьори и ще пишем новина след новина, този ли ще е, другата ли ще е, преди да пуснат официално потвърждение за каста. След това ще има първи снимки от снимачната площадка и „concept art”, който ще е мега як, след това тийзър, на който няма да се вижда нищо, но все пак ще е супер, след това трейлър и плакати и… Даааам, добре ще се получи.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

  1. @Дринов,
    чува ли се нещо за тоя проект или си потъна, както всеки друг по темата досега?

  2. За сега нищо не се чува като развитие. 🙁
    Май не е спрян обаче, защото в IMDBPro, уж го има като някакъв проект, по който се работи. Ще видим.