Жан-Марк Вале

Както казват колегите отвъд Океана, в момента надали има по-желан (от актьорите) режисьор от Жан-Марк Вале – негов е обсипаният с оскарови овации „Dallas Buyers Club” с Матю Маконъхи и Джарет Лето, негов е и номинираният за Оскар „Wild” с Рийз Уидърспуун и Лора Дърн. Преди няколко седмици в Торонто бе представен и „Demolition” с участието на Джейк Джиленхол и Наоми Уотс – и отново очакваме актьорските превъплъщения да са на страхотно ниво. Защото освен изпълнителски, е нужен и режисьорски талант, както и решителна ръка, която да поведе актьорите в посоката, която е най-добра за съответния филм.

Според Deadline се очаква режисьорът отново да работи с Рийз Уидърспуун, но в другата главна роля ще се включи не кой да е, а самата Никол Кидман. Проектът се нарича „Big Little Lies” и ще представлява поредица за НВО, екранизация по романа на Лиан Мориарти. Ето какво гласи синопсиса на книгата:

Едно убийство… Един трагичен инцидент… Или просто родителите се държат лошо? Неоспорим е само фактът, че някой вече е мъртъв.

Маделин е сила, с която всички трябва да се съобразяват. Тя е забавна, саркастична и страстна; тя помни всичко и не прощава на никого. Селест е от онзи тип красиви жени, които принуждават светът да спре за малко, за да я погледа, но тя заплаща своята цена за тази илюзия, свързана със съвършенството.Самотната майка Джейн току-що е намерила нов дом в малко градче и не познава никого, ала е толкова млада, че друга майка я взема за бавачка на детето. Джейн има своето тайнствено минало и носи тъга в очите си. Тези три жени се намират на различни кръстопъти – всяка в собствения си живот, но накрая се оказват на едно и също шокиращо място…

Big Little Lies” е брилянтен образ на живота, изпълнен с бивши и следващи съпрузи, майки и дъщери, училищни скандали и опасните малки лъжи, които повтаряме сами на себе си, само за да оцелеем…

Сценариите са дело на съпругът на Мишел Пфайфър Дейвид Е. Кели („Boston Legal”, „Picket Fences”), а проектът вече е получил зелена светлина. Работата по заснемане на епизодите започва в началото на 2016 година, като се очаква Жан-Марк Вале да режисира със сигурност първия епизод – да се надяваме, че този му ангажимент ще продължи по-дълго и броя на сериите с неговия подпис да бъдат възможно най-много!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *